Dimitris Itudis (©Evroliga)
Dimitris Itudis (©Evroliga)

Itudis: Makabi zaslužuje aplauz za sve učinjeno ove sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 17:06

"Uprkos svim poteškoćama stigli su do plej-ofa tako što su igrali dobru košarku i pokazali su da sport ujedinjuje i da nema nikakve veze sa nasiljem, agresijom i ratom."

Ovogodišnji uspeh Makabija iz Tel Aviva u Evroligi ima posebnu vrednost usled činjenice da je zbog rata u Izraelu domaće utakmice igrao u Beogradu. Ni to mu nije smetalo da kraj ligaškog dela elitnog takmičenja završi na sedmoj poziciji, a da potom u plej-inu savlada Baskoniju i sebi obezbedi duel sa Panatinaikosom u četvrtfinalu. Za sve postignuto zaslužuju veliki aplauz, sa čime se slaže i dosakorašnji trener Fenerbahčea, Dimitris Itudis, koji je u intervjuu za "Walla Sport" skinuo kapu ekipi Odeda Kataša.

"Imam mnogo poštovanja prema onome što je Makabi uradio ove sezone. Aplauz za sve ono što su uspeli da postignu, uprkos svim poteškoćama.Stigli su do plej-ofa tako što su igrali dobru košarku i pokazali su da sport ujedinjuje i da nema nikakve veze sa nasiljem, agresijom i ratom. Srećan sam zbog svog prijatelja Odeda koji ima još jednu uspešnu sezonu sa Makabijem. Kao ljubitelj i veliki navijač košarke, ali i kao trener, mogu samo da pozdravim ono što je uradio.“ , poručio je grčki stručnjak.

Izabrane vesti

I Kataš i Itudis su stigli u Panatinaikos 1999. godine, jedan kao igrač, drugi kao pomoćni trener. Zajedno su u atinskom klubu proveli dve godine. Otud vuku dugotrajne veze između sebe.

„Osećaj kada vidite svog bivšeg igrača kako je uspeo je poseban. Svima koji postanu treneri ili rukovodioci klubova posle igračke karijere kažem: Dobro došli na drugu stranu reke. Sada morate da mislite na 15 drugih ljudi, a ne samo na sebe. To je drugačiji pristup, druga perspektiva.“, naglasio je Itudis.


tagovi

KK Makabi Tel AvivDimitris ItudisEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara