Dimitris Itudis (©MN Press)
Dimitris Itudis (©MN Press)

Itudisove pritužbe na suđenje protiv Efesa dovele do penzionisanja arbitra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 16:41

Odsudio treći meč polufinala i okačio pištaljku o klin

Mnogo je kontroverzi bilo u poslednja dva meča polufinala turskog prvenstva između Fenerbahčea i Efesa, zbog čega je Dimitris Itudis odmah posle trećeg susreta izašao pred televizijske kamere sa laptopom i ukazao na sve greške sudija.

Nedugo posle tog događaja, sudijska trojka iz tog meča suspendovana je do kraja sezone, ali to nije sve. Ajtug Ekti, jedan od trojice arbitara iz tog meča, odlučio je da momentalno ode u penziju i više se ne bavi ovim poslom. Njegove kolege Zafer Jilmaz i Serdar Unal nisu povukli tako radikalne poteze, ali je kompletan događaj podignut na kontinentalni nivo.

Izabrane vesti

Ekti je punih 30 godina radio kao domaći i internacionalni sudija, a u saopštenju je objavio da “odbija odluku Saveza da odmori do kraja sezone“ smatrajući da su nadležni organi tako priznali da je grešaka bilo. On sa tim nije saglasan.

“Termin 'sudijske odluke uticale su na ishod meča' nije prihvatljiv za nas, jer mi imamo odgovornost. Fenerbahče insistira na tome da kazne za nas budu još ozbiljnije. Doneo sam odluku da odem u penziju kako bih sačuvao integritet sudijske profesiije, koja je posle ove utakmice dovedena u pitanje. I smatram da ishod utakmice nisu odlučili tehnički faktori“, piše između ostalog u saopštenju.

Zaključio je da bi njegova “žrtva“ trebalo da sačuva mir i skine pritisak sa ostalih arbitara.


tagovi

Dimitris ItudisKK FenerbahčeAnadolu EfesTBL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara