Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Ivan Drobnjak: Ne idemo sa belom zastavom, imamo čemu da se nadamo protiv Mege

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 10:41

Odmah posle utakmice u Valjevu ljudima iz Mladosti smo čestitali na uspehu pionirske selekcije

Borac Mozzart nastavlja svoju borbu u grupi “B”, a u okviru Superlige Srbije. Nakon odličnog starta i dve pobede u susretima sa Vojvodinom (90:83) i Metalcem u Valjevu  (75:95) pred izabranicima Dejana Mijatovića je novi, do ovog momenta i najteži izazov.

Naime, sledi duel sa Megom (sreda, 18:00 sati) ekipom sa kojom su Čačani ove sezone već odigrali dve utakmice, ali u okviru regionalne lige. Od dva okršaja koji budu vodili ova dva tima gotovo sigurno će zavisiti ko će zauzeti prvo, odnosno drugo mesto u grupi “B”.

Izabrane vesti

Član stručnog štaba prvog tima Borac Mozzarta, Ivan Drobnjak, analizirao je u nekoliko rečenica minuli susret u Valjevu.

,,Na utakmicu protiv Metalca smo došli malo umorni, jer smo tri dana pre toga igrali protiv Vojvodine, a u rosteru imamo mali broj seniorskih igrača. Ali smo, bez obzira na to, odigrali snažnu i dobru utakmicu. Praktično ceo meč smo kontrolisali igru, tako da smo na kraju zasluženo slavili ubedljivom razlikom. Moram da istaknem da je svih 12 igrača provelo određeni broj minuta na parketu, pa je čak debitovao i mladi Petar Radović, momak koji je 2007. godište. To i jeste naš cilj u Superligi. Želimo da što većem broju mladih igrača pružimo šansu u prvom timu. Nadam se da će u narednim utakmicama biti još više prilike za njih“, izjavio je Drobnjak.

Mnogima je u ovom trenutku nedoumica kako će izgledati završnica Superlige, odnosno šta kažu propozicije takmičenja.

,,Što se tiče tog pitanja, trenutno je na snazi pravilo da svaki pobednik iz dve grupe ide direktno u polufinale, gde ga čekaju Crvena zvezda i Partizan. Ali, pošto Partizan ne učestvuje u Superligi, a pobednik naše grupe trebalo je da ide upravo na taj tim, kako sada stvari stoje, pobednik naše grupe onda ide direktno u finale. Postoji ideja, da prve dve ekipe iz naše grupe igraju polufinale, pa da tako daju tim koji će ići u finale”.

Bez obzira na to šta liga odluči, Borac Mozzart će do kraja igrati sa maksimalnim motivom. A možda i najteži ispit u grupi “B” biće prvi koji sledi, a to je meč sa Megom u Beogradu.

,,U oba susreta sa Megom u ABA ligi doživeli smo poraze. Sada su druge okolnosti, timovi su promenili svoje rostere. Doduše, mi malo više u odnosu na rivala, koji je ostao bez dva, tri igrača. Idemo u Beograd da se nadmećemo sa domaćinom. Mega je favorit, u to nema sumnje. Ipak, ako se uzme u obzir kako smo odigrali prve dve utakmice, imamo čemu da se nadamo. Sigurno da ne putujemo sa belom zastavom. A ako nam se ukaže šansa, mi ćemo je iskoristiti”.

Što se tiče zdravstvenog biltena…

,,Na utakmici protiv Mege bićemo jači za Savu Lešića. On je odsustovao na prethodne dve utakmice zbog bola u vratu, ali se oporavio i ponovo je u stroju. Ostali igrači su takođe spremni”.

A kada bude završena Superliga, tek predstoji veliki posao oko sklapanja tima za narednu sezonu.

,,Već sad razmišljamo u tom smeru, tako da smo u kontaktu sa nekim košarkašima. Mnogo će zavisiti od stanja na tržištu, ali i budžeta. Sačekaćemo da liga bude gotova, pa onda krećemo na taj posao. Takođe, želimo da naše mlade igrače okupimo u jednu grupu i sa njima radimo ceo jun. A postoji ideja da na te treninge dolaze mladi igrači iz okruženja, a eventualno i drugih država. Želimo da nađemo još nekog talentovanog momka koji bi mogao da postane član Borca”.

Naravno, Ivan je pomenuo i uspeh pionirskog tima KK Mladost.

,,Fenomenalna stvar jeste uspeh Mladosti. Klub godinama radi kvalitetan posao. Titula je osvojena sa celom ekipom iz Čačka. Odmah posle utakmice smo kontaktirali ljude iz Mladosti da im čestitamo uspeh. To je velika stvar za Čačak. Smatram da u budućnosti odnos Mladosti i Borca mora biti na još većem nivou”, završio je Ivan Drobnjak.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

KK Borac ČačakDejan MijatovićKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara