Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Ivan Marinković: Poštujemo Zvezdu, ali ne idemo uplašeni u Beograd

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 13:06

Centar Borca ističe da tim ne putuje u Beograd sa belom zastavom!

U okviru 12. kola ABA lige košarkaši Borca će se otisnuti put prestonice, gde će na Svetog Nikolu ukrstiti koplja sa šampionom države i regionalnog takmičenja, Crvenom zvezdom (nedelja, 18.45 sati).

Nakon dve vezane pobede u susretima sa Krkom (97:90) i Splitom (80:66), Borac je u dvorani kraj Morave doživeo novi, ukupno sedmi poraz u sezoni. U veoma neizvesnoj završnici, punoj preokreta i peripetija, bolji od Čačana bio je FMP (77:80).

Izabrane vesti

Sumirajući prethodni period, Ivan Marinković, centar Borca, kaže da su pobede puno značile, ali i da ostaje žal zbog poraza od Pantera.

„Ako pogledamo poslednje tri utakmice, može se zaključiti da nismo loše igrali. Ali ne mogu da se otmem utisku da smo morali da pobedimo i poslednji meč kod kuće protiv FMP – a. Vodili smo gotovo sve vreme, ali je na kraju ipak slavio gostujući sastav. Naravno, FMP je odigrao zaista kvalitetno, ali ipak ostaje veliki žal nakon poraza“, rekao je Marinković.

U minulom porazu centar Borca je bio najbolji u redovima svog tima.

,,Moram priznati, sigurno da godi dobro odigrana utakmica. To je bila jedna od mojih najboljih partija u dresu Borca, ali još uvek ne mogu da budem zadovoljan svojim igrama. Pokušavam da uhvatim ritam iz prethodnih sezona. Ali ono na šta se svi u timu fokusiramo jeste rezultat, a ne individualne partije. Želimo da kao ekipa napravimo što bolje rezultate, pa da se, eventualno, uključimo u trku za plej – of”.

Sledi okršaj sa možda najjačom ekipom u jadranskoj ligi.

„Poznat nam je Zvezdin kvalitet i činjenica da igramo u Beogradu. Sve je na strani domaćina. Naša jedina prednost jeste to što imamo više vremena za odmor i pripremu meča. Zvezda, kao još nekolicina ekipa, igra na dva fronta, a mi ne. Uvek imamo pet, šest dana na raspolaganju za trening, što moramo više da koristimo. S druge stane, crveno – beli ove nedelje igraju dve utakmice Evrolige, a zatim i duel protiv nas“,

Što se tiče tima iz Čačka, sigurno je samo jedno – neće se predati do poslednjeg zvuka sirene.

„U Beograd idemo sa željom da odigramo dobru utakmicu. Nećemo se unapred predati, to je sigurno. Pružićemo svoj maksimum, a za koji rezultat će to biti dovoljno, ostaje da vidimo. Bićemo svežiji od protivnika, a sigurno je i to da nećemo otići sa belom zastavom. Poštujemo Zvezdu, ali ne idemo uplašeni“, završio je Ivan Marinković.


PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

ABA ligaKK Borac ČačakIvan MarinkovićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara