Nikola Ivanović (©MN Press)
Nikola Ivanović (©MN Press)

Ivanović meč viner u Ljubljani, ali nije zadovoljan: Dosta sam loše igrao, zato hvala bogu da je ušlo na kraju

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.01.22. | 15:15

“Ključ je ono što inače radimo, a nije bio slučaj u ove prethodne dve utakmice, jeste da zaustavimo protivnikove lake poene, da svaki poen koji postignu bude teško zarađen... A ne kao što je bio slučaj u nekom prethodnom periodu“

Tesan poraz u Astobalu u petak, pa trijumf u Stožicama posle još jedne završnice u kojoj se traže živci debeli kao strune i pokeraška hladnokrvnost. Takav je bilans Crvene zvezde u danima po povratku na teren posle dvadesetak dana u kojima se gotovo cela ekipa borila sa virusom korona i strogim mirovanjem.

Nisu utakmice na jednu loptu nešto na šta nisu navikli u Crvenoj zvezdi, bilo ih je tokom poslednja dva meseca u više navrata, a posle Asvela, pa prethodno Efesa, Zenita, pa i Barselone, verovatno je svima u timu laknulo što se i u Ljubljani nije završilo neuspehom. Ne samo zbog uticaja koji bi poraz od Cedevite Olimpije imao na dalji tok sezone u Jadranskoj ligi, već i zato što je Zvezda dokazala pre svega sebi, a potom i drugima da može da se izvuče iz vrtloga teških utakmica i pobedi. Da ostane hladne glave kada se lomi i podigne samopouzdanje pred nastavak sezone...

Izabrane vesti

U Stožicama je izgledalo da je meč izgubljen pre poslednjeg minuta nakon što su igrali Jurice Golemca napravili još jedan rezultatski zaokret i iskoristili pad u igri aktuelnog šampiona, a onda su minijature Nikole Ivanovića, trojka uz dva slobodna bacanja na kraju, te hitac Ostina Holinsa okrenule stvari u Zvezdinu korist.

“Hvala bogu što su ti šutevi prošli, ali ne može se reći da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Nismo rotirali kako treba, u drugom poluvremenu smo slabije igrali u napadu, dolazili do težih šuteva, do dobrih pozicija. Cedevita je dosta jeftino davala koševe, to je moglo skupo da nas košta na kraju. Uspeli smo ipak da se podignemo i ostvarimo pobedu koja može mnogo da znači da nastavak ABA lige“, rekao je Ivanović na treningu samo nekoliko sati pošto je ekipa stigla iz Ljubljane.

S obzirom na to da prolaziš kroz nimalo lak period adaptacije na viši nivo košarke u Evroligi i ritam koji igranje u eliti nosi, koliko ti znači to što si bio jedan od meč vinera u Ljubljani?

“Ne mogu da budem zadovoljan načinom na koji igram, dosta loše je sve to izgledalo i protiv Asvela i protiv Cedevite Olimpije, ali hvala Bogu što su šutevi prošli“.

Četvrtak, 20.00: (1,30) Olimpijakos (16,0) Crvena zvezda (3,90)

Neizbežno je pitanje - kakav je osećaj vratiti se košarci i razmišljati samo o utakmicama posle duge pauze?

“Potrebno je mnogo više napora da se rade neke stvari koje su bile rutinske u nekom ranijem periodu, novembra i decembra. Videlo se na terenu da se mučimo u odbrani i napadu, ali najbitnije je da smo ponovo svi zdravo, da je 80 odsto ekipe uključujući i trenere preležalo koronu pa smo mirni. Ono što želimo jeste da se vratimo u pravi ritam“.

Nije da već niste navikli na ritam sezone, ali odmah po povratku takmičarskim obavezama kalendar vas je “udario“ jako. Petak Asvel, juče Cedevita Olimpija, u četvrtak Olimpijakos, pa nedelja Mornar...

“Iskreno, bile su iscrpljujuće ove dve utakmice koje smo odigrali. Obe neizvesne do samog kraja, poraz od Asvela koji je došao posle nekih poraza koje smo već doživeli u utakmicama na jedan ili dva poseda. Dosta je bolno izgubiti na taj način, zato je još draže što smo uspeli da pobedimo Cedevitu Olimpiju“.

Sa Olimpijakosom ste nedavno odmeravali snage, pobedili, sada su se ipak okolnosti promenile s obzirom na vašu dugu pauzu...

“Tada smo odigrali kvalitetnu utakmicu, kontrolisali smo tok dešavanja veći deo susreta, uprkos tome što smo imali nekih grešaka, loših odluka i propusta u odbrani. Znamo šta nas čeka u Pireju, ono što je zaista bitno jeste da se što pre vratimo u ritam i podignemo kvalitet. Nisam siguran da li ćemo pobediti u Pireju, ali se nadam da ćemo naći sebe i košarku kakvu želimo da igramo“.

Posle svega što si prethodno izgovorio, da li je recept za pobedu isti ili šta zapravo treba da uradite da biste dobili?

“Trenutno smo u situaciji da moramo mnogo da razmišljamo o nama. O tome kako ćemo da igramo, kako da se vratimo na pravi kolosek. Ključ je ono što inače radimo, a nije bio slučaj u ove prethodne dve utakmice, jeste da zaustavimo protivnikove lake poene, da svaki poen koji postignu bude teško zarađen... A ne kao što je bio slučaj u nekom prethodnom periodu“.

Zvezda put Pireja kreće u sredu rano ujutru, a utakmica protiv Olimpijakosa na programu je dan kasnije od 20 časova.



tagovi

Nikola IvanovićEvroligaKK Crvena zvezdaKK Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara