Nikola Ivanović protiv Mege Mozzart (©Star Sport)
Nikola Ivanović protiv Mege Mozzart (©Star Sport)

Ivanovićevih šest trojki za poluvreme, Zvezdina 22 hica do kraja, Mega Mozzart bez šanse

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.06.22. | 21:32

Šampion Jadranske lige na korak do finala

Crvena zvezda je na pragu da zakaže finale Superlige Srbije sa FMP iz Železnika, Očekivano, šampion Jadranske lige savladao je Megu Mozzart sa ubedljivih 114:78 (33:15, 25:24, 31:17, 25:22) u susretu gde se domaćin maksimalno raspucao i pocepao mrežice.

Ekipa Dejana Radonjića je utakmicu završila sa 22 dalekometna hica iz 42 pokušaja za više od 50 odsto uspešnosti, što je novi ovosezonski rekord. Dosadašnji je stajao na 18 trojki ubačenih protiv Borca kod kuće sredinom decembra. Nešto više od 4.000 gledalaca napravilo je slavljeničku atmosferu na tribinama, a Crvena zvezda vratila je poverenje utakmicom sa mnogo trčanja, košarke iz tranzicije i pogodaka sa distance.

Izabrane vesti

U prvom planu bio je Nikola Ivanović sa šest iz osam pokušaja već u prvom poluvremenu. Jedan od heroja Zvezdinog šampionskog pohoda bio je i najefikasniji igrač utakmice sa 25 poena, s tim da je u nastavku ubacio samo četiri. Mladi sastav Mege Mozzart nije se obrukao uprkos konačnom rezultatu, jer u ovakvim uslovima i protiv tako raspucanog protivnika nije imao šansi da vodi ravnopravnu borbu za pobedu. Nije ni bilo za očekivati s obzirom na to da Vlade Jovanović na raspolaganju nema četvoricu ključnih igrača - Nikolu Jovića, Nikolu Đurišića, Karla Matkovića i Malkolma Kazalona. Crveno-beli delovali su maksimalno rasterećeni posle napetog finala Jadranske lige sa večitim rivalom, iako je pred utakmicu bilo razmišljanja na temu kako će se igrači "prebaciti" na ono što ih čeka do kraja pošto je glavni posao obavljen. Odgovor je bio više nego konkretan.

Kako je i najavljeno, Majk Cirbes se vratio u postavu Crvene zvezde i dobio je svoje minute tokom drugog dela utakmice. Skupio je dvanaest minuta, po dva poena i skoka uz jednu asistenciju, ali je bilo evidentno da mu nedostaje takmičarske rutine za bolji učinak. No, kako ga na parketu nije bilo više od četiri meseca, može da bude zadovoljan što se vratio u igru. Igrač utakmice po svim parametrima je Nikola Ivanović. Crnogorski reprezentativac nije imao milosti prema klubu u kojem se afirmisao pošto je bio najdominantnija figura prvog poluvremena u kojem je Crvena zvezda postavila lestvicu koju dodatno podmlađeni sastav Mege Mozzart nije mogao da isprati. Već posle uvodnih deset minuta bilo je +18, do odlaska u svlačionicu i +19, a distanca je progresivno rasla do maksimalnih 36 poena, koliko je iznosio i konačni rezultat.

-------------------------------

CRVENA ZVEZDA – MEGA MOZZART 114:78

/33:15, 25:24, 31:17, 25:22/

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd;

Gledalaca: 4.236;

Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Juras, Siniša Prpa.

CRVENA ZVEZDA: Lazić 12, Holins 14, Marković 14 (11as), Vajt 7, Kuzmić 2, Lazarević 11, Davidovac 7, Mitrović 7, Dobrić 16 (7sk), Simonović 6, Ivanović 25 (6as), Cirbes 2.

MEGA MOZZART: Ružencev 16 (6sk), Uskoković 5 (10as), Cerovina 13, Simanić 15, Mušikić 6, Paunović 2, Vujić -, Rudan 13, Kočović -, Kovačević 4, Grbović 4, Bogavac -.

-------------------------------

Dejan Radonjić odlučio se da za ovaj susret pruži dodatni odmor Nikoli Kaliniću koji je pred sam početak finala Jadranske lige uplivao u svet roditeljstva, pa je umesto njega mesto u postavi zauzeo Marko Simonović. Očekivano, niko osim Ognjena Dobrića nije dogurao do 25 minuta, svi su dobili šansu i upisali se u listu strelaca. Upravo je MVP finala regionalnog takmičenja bio Ivanovićev prvi pratilac sa 16 poena uz sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, a njihova zajednička akcija iz kontre naći će se verovatno na televizijskim špicama u budućnosti. Mnoge je Ivanovićevo alej-up dodavanje za snažno zakucavanje Dobrića podsetilo na ono što su svojevremeno radili Dvejn Vejd i Lebron Džejms u dresu Majamija, kada je nastala jedna od kultnih fotografija...

Po 14 poena dodali su Stefan Marković i Ostin Holins, s tim što je nekadašnji reprezentativac Srbije podelio i 11 asistencija. Branko Lazić imao je 12 poena, uključujući i neverovatan pogodak na samom isteku prvog poluvremena kada je na Ivanovićevo dodavanje iz auta jednim dodirom pretvorio u koš. Dvocifren je bio još Stefan Lazarević sa 11 poena i tri skoka. Kod gostiju Samson Ružencev ubacio je 16 poena, uz šest uhvaćenih i pet izgubljenih lopti. Poen manje imao je Boriša Simanić, kapiten Luka Cerovina dopisao je 13 poena, koliko je imao i Matej Rudan, dok je Aleksa Uskoković na pet poena imao i deset asistencija!

Drugi, možda i poslednji meč polufinalne serije igra se u nedelju od 12 časova u dvorani Mega Factory u naselju Braće Jerković.

SUPERLIGA SRBIJE - POLUFINALE

Prvi meč:

Crvena zvezda - Mega Mozzart

Drugi meč - nedelja, 12.00

FMP Železnik diretkno u finalu posle odustajanja Partizana.


tagovi

Nikola IvanovićMega MozzartKK Crvena zvezdaBranko LazićMatej RudanSamson Ružencev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara