Dragan Bajić (MN press)
Dragan Bajić (MN press)

Iz Igokee pred meč sa Galatasarajem poručuju: Ubacuju preko 100 poena, ali ne plašimo se

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 14:48

"Bez obzira sto je Galata favorit, pokušaćemo skupo da prodamo kožu, biće sigurno teško, ali moramo da verujemo u sebe", istakao je trener Dragan Bajić

Posle sjajnog starta sezone i pobede na startu Fibine Lige šampiona protiv grčkog Paoka, zatim trijumfa nad Crvenom zvezdom u ABA ligi, ekipa Igokee će večeras u Laktašima (18.30 časova) dočekati turski Galatasaraj i probati pdruži uspešan rezultatski niz. Predstavnik BiH je u pomenutom meču sa Paokom pokazao karakter i u zaista odličnoj košarkaškoj predstavi uspeo da savlada kvalitetnog rivala. Da to nije bila slučajnost pokazuju i rezultati u regionalnoj ABA ligi gde je tim Dragana Bajića za sada na jako dobrom putu, a pogotovo kada je reč o domaćem parketu gde deluju nemilosrdno. Osim Paoka i crveno-belih u Laktašima je pao i čačanski Borac, pa se zaista ni za jedan tim ne može reći da sa epitetom favorita dolazi Igokei na noge.

Biće ovo idealna prilika da se utaba staza puta započetog prošle sezone kada je predstavnik Bosne i Hercegovine u svom premijernom nastupu ušao u TOP 16 fazu savladavši mnogo poznatije evropske klubove.

Izabrane vesti

U svim pomenutim duelima, Igokea je pokazala hrabrost, angažovanost i odgovornost. Sve ono što od svog tima zahteva Dragan Bajić, a to je isto najavljeno i u večerašnjem susretu protiv izuzetno efikasnog rivala.

"Očekuje nas još jedan meč u FIBA Ligi šampiona gde nam u goste dolazi veliko ime kao što je Galatasaraj. U sezonu su ušli sa velikim ambicijama gledajući roster koji imaju na raspolaganju. Tim je sastavljen od jako kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Sa pravom u svaki meč kreću sa ambicijom da postignu 100 poena, jer imaju kvalitet za tako nešto. Uz to su i defanzivno jako agresivni i u dobrom su kontaktu. Mi smo imali težak i iscrpljujući meč za vikend i sigurno smo potrošeni. Pokušali smo se što bolje odmoriti i spremiti. Bez obzira sto je Galata favorit u ovim meču, pokušaćemo skupo da prodamo kožu, biće sigurno teško, ali moramo da verujemo u sebe. Pozvao bih publiku da dođe i da nas podrži u još jednom evropskom okršaju", istakao je temperamentni stručnjak pred duel sa turskim predstavnikom.

Kada je reč o Galatasaraju, evidentno je da je to ekipa koja je jako dobro šuterski raspoložena. U skorije vreme, većinu mečeva bili su blizu brojke od 100 poena, dok su u nemalom broju slučajeva tu cifru i prebacili, kao što je to bilo u prvom kolu protiv Nimburka (101:85), zatim u porazu od Darušafake (101:107), te poslednja dva trijumfa u ligi gde su dosegli brojku od 95 poena, pa je jasno da će Igokea morati prvenstveno voditi računa o odbrani ukoliko želi da dvorana u Laktašima još malo bude neosvojiva tvrđava.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

GRUPA E

Utorak

Paok - Nimburk 83:84

Sreda

18.30: (2,30) Igokea (14,5) Galatasaraj (1,70)




tagovi

FIBA Liga šampionaDragan BajićKK Galatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara