Samson Ružencev (Mega Mozzart/Ivica Veselinov)
Samson Ružencev (Mega Mozzart/Ivica Veselinov)

Iz Mege Mozzart u CSKA: Ružencev potpisao na četiri godine sa Armejcima

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 14:40

Potvrđena pisanja Mozzart Sporta

Samoson Ružencev je novi košarkaš moskovskog CSKA. Tako su potvrđena pisanja Mozzart Sporta, a talentovani ruski košarkaš koji je u sezoni na izmaku branio boje Mege Mozzart parafirao je četvorogodišnju saradnju sa Armejcima (2+2).

Rođeni Moskovljanin je bio član juniorskog tima ruskog giganta, da bi u SAD otišao sa 14 godina. Završio je "preko bare" Hamilton Hajts srednju školu i potom postao deo programa na univerzitetu Florida. Proveo je jednu sezonu u NCAA i onda odlučio da se preseli u Srbiju, gde je sa Megom potpisao prvi profesionalni ugovor.

Izabrane vesti

U sezoni na izmaku upisao 21 nastup u ABA ligi, prosečno beležio 6,8 poena uz 50 odsto preciznosti van linije 6,75, kao i tri skoka i 0,5 asistencija (za oko 14,8 minuta na parketu u proseku). U domaćem prvenstvu odigrao je devet utakmica i beležio čak 14,6 poena, 6,8 skokova i 2,6 asistencija (za oko 28,9 minuta na parketu u proseku).

Polako je gradio sebe i svoju igru kroz sezonu u kojoj je kod Vladimira Jovanovića dobio svoj prostor i napravio možda i više nego što se očekivalo. Bio je jedan od heroja trijumfa nad Crvenom zvezdom čime je produženo polufinale Superlige sa 23 poena. Čitavu seriju odigrao je odlično. Istakao se i u brejku nad Partizanom sredinom januara kada je ubacio 20 poena, kao i jedan više na gostovanju Budućnosti narednog meseca. Imao je još neke zapažene role u Megi Mozzart, zbog čega je privukao veliku pažnju evropskih klubova. Na kraju i završio u CSKA.

"Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanja", rekao je prvi čovek Moskovljana Andrej Vatutin.


Kako mladi Samson kaže, pre dve nedelje je bio ubeđen da će ostati u Megi Mozzart.

"Veoma mi je drago što sma u CSKA. Iskren da budem, nisam očekivao da se sve ovo odigra ovako brzo. Pre samo dve nedelje sam mislio da ću nastaviti da igram u Megi. CSKA je tim koji pratim od detinjstva, gledao sam brojne utakmice na televiziji. Tako je prelazak u njegove redove bez sumnje velika stvar za mene", istakao je mladi Ružencev nakon potpisivanja ugovora.


tagovi

Andrej VatutinSamson RužencevMega MozzartKK CSKA MoskvaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara