Obradović (© MN Press)
Obradović (© MN Press)

Izgleda da je kraj: Rastaju se Monako i Saša Obradović

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.05.23. | 12:55

Uprkos plasmanu na Fajnal four Evrolige

Nešto je očigledno „puklo“ u Monaku. Ni plasman na Fajnal four Evrolige, ni uverljive partije tokom osnovnog dela sezone nisu bile dovoljne čelnicima kluba da veruju Saši Obradoviću na duge staze, zbog čega se srpski strateg nalazi pred odlaskom.

Vest još nije potvrđena, mada ni demantovana, ali se pronela košarkaškim krugovima u svetlu ideje francuskog kluba da potraži novog trenera. Kako navodi više izvora, plan Monaka je da klupu poveri Ćaviju Pasvkalu, s tim da ni taj posao nije lako realizovati, ako se zna da je Španac ugovorom vezan za Zenit. I ne samo to, nego ga posle odlaska Eringa Atamana pikira i Anadolu Efes. Drugo ime koje crveno-beli razmatraju je Andrea Trinkijeri, sadašnji strateg Bajerna, o čijoj se budućnosti dosta polemiše, ako se zna da ga želi i Virtus.

Izabrane vesti

Ideja rukovodilaca Monaka baš i nema smisla ako se zna da je aprila 2022. Obradović potpisao ugovor na tri godine, a evo samo 13 meseci kasnije mu se sprema otkaz. Drugi u Kneževini, gde je radio i u sezoni 2019/20.

Sve ovo dešava se u danu kad Monako počinje polufinalnu seriju plej-ofa francuskog prvenstva protiv Burga.

Nekoliko puta tokom sezone „kuvalo“ je u svlačionici Monaka, kad su u pitanju odnosi trenera i Majka Džejmsa, a valja podsetiti da Saša organizatorima francuskog prvenstva zamerio što nije nagrađem statusom trenera sezone. A, realno, kako mu je tim igrao, deluje da je zaslužio.


tagovi

EvroligaKK MonakoSaša ObradovićĆavi Paskval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara