Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Iznenađenje: Meksikanci tukli SAD u kvalifikacijama za Mundobasket, igrao Emanuel Teri

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 11:42

Na kraju je bilo 97:88

Veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci. Meksiko je uspeo da savlada ni manje ni više nego reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Na kraju je bilo 97:88, mada naravno treba reći da su Ameri igrali sa ekipom koja je miljama daleko od najbolje.

Najzaslužniji za ovakav rezultat bio je Orlando Mendez Valdez sa 7/11 za tri poena. Završio je utakmicu sa 27 poena, šest asistencija i tri ukradene lopte. Gabrijel Giron je dodao 19 poena i devet asistencija, a Paul Stol je dao 18 poena i zabeležio 11 asistencija.

Izabrane vesti

Najzvučnije ime u reprezentaciji SAD- bio je Ajzea Tomas koji je završio meč sa 21 poenom i 10 asistencija. Bi Džej Džonson ga je ispratio sa 15 poena.

Zanimljivo je da je na utakmici za Amerikance igrao i Emanuel Teri, bivši košarkaš Crvene zvezde. Zabeležio je četiri poena, tri skoka i dve asistencije.

Uprkos ovom porazu, treba reći da ovaj poraz verovatno neće skupo koštati SAD jer tri od četiri reprezentacije prolaze u narednu rundu. Meksiko je sada na 2-0, SAD na 1-1.


 


tagovi

košarkaška reprezentacija SADAjzea TomasEmanuel Teri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara