Trener Uniksa Velimir Perasović (Foto: MN Press)
Trener Uniksa Velimir Perasović (Foto: MN Press)

Iznenađenje u Kazanju, Real ubacio sedam poena u poslednjoj četvrtini i položio oružje pred Uniksom

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 20:36

Ekipa Velimira Perasovića beleži sve bolje rezultate

To je Evroliga. Svako može da pobedi svakog. Tako je danas Uniks pred svojim navijačima bio bolji od madridskog Reala. Upisao je treći trijumf u sezoni i naneo tek drugi poraz vicešampionu Španije i to sjajnom odbranom. Ko bi rekao da letos formirana četa Velimira Perasovića može da svede velikana evropske košarke na samo sedam poena u odlučujućem periodu. To je na kraju i presudilo, pa je sastav iz Kazanja zasluženo došao do pobede - 65:58.

Tvrda utakmica od prvog do poslednjeg minuta. Vodila se velika borba na parketu, a Uniks je pokazao novi kvalitet. Odigrao ja odbranu na visokom nivou tokom čitavog meča i to je na kraju bila prevaga. Nema sumnje da u redovima Perasovićeve ekipe ima dovoljno talenta da se napadački zadaju ozbiljni problemi i najboljim evropskim ekipama, mada je i tu znalo da škripi (41 poen protiv Fenerbahčea). Pobeda nad Baskonijom u minulom kolu dala je krila vicešampionu VTB lige i prošlosezonskom finalisti Evrokupa.

Izabrane vesti

Čini se da su uloge sve bolje raspodeljene u Kazanju. tako je Marko Spisu i večeras odigrao važnu, dirigovao igrom na protivničkoj polovini sa čak devet asistencija. Odbrana na spoljnim pozicijama je odradila strašan posao, jer su Fabijan Kozer i Toma Ertel na terenu proveli po dvadesetak minuta, ali nisu uspeli da se upišu u strelce. Serhio Ljulj je za 17 minuta brojao do pet.

U pobedničkom sastavu su se poenterski izdvojili Andrej Voroncevič i Mario Hezonja sa po 13 poena, dok su po devet dodali Lorenco Braun i Ajzea Kejnan. Kod Reala standardno dobar Valter Tavares sa 15 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte (28 indeks), 13 poena dodao je Geršon Jabusele, dok je 10 ubacio Alberto Abalde.

Uniks je dobio prvi kvartal sa tri razlike, ali se Real uzdigao i do odmora sveo zaostatak na pola koša, da bi u trećem kvartalu stigao i do viška od sedam poena, pa se činilo da polako slama rivala. Vodili su Madriđani sve do poslenje 72 sekunde. Imali su tri razlike posle trojke Abaldea, ali su Kejnan i Voroncevič vezanim poenima okrenuli rezultat. Tragičar je na kraju bio Ertel, koji je dao dva pogreška pasa u odlučujućim momentima i tako trasirao put rivalu ka pobedi.

EVROLIGA - 7. KOLO

Četvrtak

Alba - Bajern 69:82

/Lo 23 - Hilijard 25, Lučić 3/

Olimpijakos - Fenerbahče 67:65

/Slukas 14 - Veseli 14, Gudurić 10/

Makabi - Barselona 85:68

/Naneli 17 - Higins 20/

Olimpija Milano - Crvena zvezda 79:62

/Šilds 18 - Mitrović 17/

Petak

Uniks - Real Madrid 65:58

/Hezonja, Voroncevič 13 - Tavers 15/

Zenit - Baskonija U TOKU

Efes - Žalgiris U TOKU

Monako - CSKA Moskva U TOKU

Panatinaikos - Asvel U TOKU



tagovi

UNIKS KazanjKK Real MadridMario HezonjaVelimir PerasovicValter TavaresEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara