Moris i Barton (©AFP)
Moris i Barton (©AFP)

Iznenađenje u Moskvi, Vil Barton potpisao za CSKA

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 09:07

Dugogodišnji NBA košarkaš nastavlja karijeru u Rusiji

Pre nekoliko sezona Vil Barton je potpisao ugovor sa Denver Nagetsima težak 15.000.000 dolara po sezoni, ali nije uspeo da ga opravda. Odradio je samo jednu godinu, pa se preselio u Vašington i onda je krenuo stranputicom. Vizardsi su mu otkupili saradnju, pa je potpisao za Toronto za 700.000 dolara do kraja takmičarske godine, a od minulog leta nije uspevao da pronađe klub. Sada se to promenilo.

Ipak, 33-godišnji košarkaš nije pronašao novi NBA angažman, već karijeru nastavlja u Rusiji. Kako je i zvanično obelodanjeno Barton je novi košarkaš moskovskog CSKA i potpisao je ugovor do kraja sezone.

Izabrane vesti

"Najpre bih želeo da kažem da sam veoma zahvalan zbog prilike da igram za ovaj tim. Čuo sam samo dobre stvari o klubu i navijačima. Drago mi je što ću dobiti šansu da upoznam nove saigrače, trenere, navijače, organizaciju i divne ljude iz Moskve. Voljan sam da uložim vreme i napor kako bih se takmičio na visokom nivou. Jedva čekam da stignem i bacim se na posao", rekao je Barton za klupski sajt.

Interesantan izbor američkog košarkaša, koji će se u narednim mesecima takmičiti isključivo u VTB ligi i pokušati da Armejcima da osvoji titulu. Ekipa Emila Rajkovića je prva na tabeli posle 25 kola sa 22 trijumfa, ali tek je čeka plej-of u kojem je prošle sezone odigrala ispod svih očekivanja i morala da se zadovolji trećim mestom (Uniks osvojio titulu).

Izlišno je govoriti da će Barton biti veliko pojačanje za Moskovljane. Iza sebe ima 679 nastupa u ligaškom delu NBA sezone, uz prosek od 11,2 poena, 4,1 skoka i 2,7 asistencija, a odigrao je i 29 plej-of mečeva, beležio 10 poena, 4,1 skok i 1,7 završnih dodavanja.

Ostaje pitanje kako ga nije uzeo neko iz Evrolige, s obzirom da je jasno da bi predstavljao ozbiljnu akviziciju za veliki broj klubova i iz elitnog takmičenja, ali verovatno je na članove društva najboljih na Starom kontinentu uticala činjenica da je bivši saigrač Nikole Jokića iz Denver poslednju takmičarsku utakmicu odigrao u aprilu prošle godine.



tagovi

Vil BartonCSKA MoskvaKK CSKA MoskvaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara