Izrael preslišao Rusiju u Sankt Peterburgu, Koen blistao

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.09.18. | 21:35

Loše izdanje nekadašnjeg evropskog prvaka

Košarkaši Izraela razbili su Rusiju sa ubedljivih 93:71 u pripremnoj utakmici pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket naredne godine u Kini.

Oba tima imaće obaveza u nastavku borbe za Svetski kup, tako da je igra Rusije zabrinula mnoge. Nekadašnji evropski prvak nije ličio na sebe, uprkos tome što je u timu bio i Aleksej Šved i što se utakmica igrala u Sankt Peterburgu.

Izabrane vesti

Izrael je do pobede vodio Džejk Koen sa 23 poena, a gosti su dominirali praktično od prve deonice koja je završena rezultatom 29:13. Baćuške su se dosta mučile u reketu, što je Izrael iskoristio kako bi ubedljivo slavio.

Kod Rusije Dmitri Kulagin ubacio je 19, a Aleksej Šved 14 poena.

Podsetimo, Izrael se nalazi u novoformiranoj Grupi L zajedno sa Srbijom, Grčkom, Gruzijom, Nemačkom i Estonijom, a u septembru će prvo dočekati Gruziju (13. septembar, 19.00), a onda će ići na noge Nemačkoj (16. septembar, 18.00). Biće direktna konkurencija Srbiji za treće, ujedno i poslednje mesto koje iz grupe vodi na Mundobasket. Rusiju prvo čeka gostovanje Češkoj, a onda i susret s Bugarskom tri dana kasnije.

Foto: FIBA Basketball


tagovi

Džejk Koenkošarkaška reprezentacija Izraelakošarkaška reprezentacija RusijeAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara