Košarkaši Partizan čekaju četvrtak (©Starsport)
Košarkaši Partizan čekaju četvrtak (©Starsport)

Izvršni odbor Evrolige 16. juna o Partizanovoj sudbini

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 11:30

Izvršni odbor i o drugim temama

Jedina vest koja trenutno zanima Partizanove navijače: hoće li crno-beli dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi naredne sezone? Sve naslućuje da hoće, ali niko ne može da tvrdi dok ne bude zvanično, a prema saznanjima Mozzart Sporta konačan odgovor mogli bismo da dobijemo u četvrtak, 16. juna.

Tada će se naime sastati Izvršni odbor 11 akcionara Evrolige na kome će se, između ostalog, raspravljati i o statusu ruskih klubova i mogućim zamenama, odnosno dobitnicima specijalnih pozivnica.

Izabrane vesti

Da li će sve uspeti da se završi u jednom danu, to je sada teško reći, jer izvesno je da će Rusi imati prigovore i prvo treba odlučiti o njihovom statusu. Tek ukoliko bi CSKA i Zenit zvanično bili suspendovani – ili će neka drugačija formulacija biti iskorišćena – ostaće dva upražnjena mesta u elitnom evropskom takmičenju.

Prema svim dosadašnjim nagoveštajima ta dva mesta mogli bi da zauzmu Partizan i španska Valensija, jedini klubovi koji su podneli zahtev za “vajld karte”. Ali još jednom: preduslov je da Rusi budu izbačeni i da se broj takmičara zadrži na 18.

Objektivno, trenutna politička situacija ne dozvoljava Rusima da igraju Evroligu, čak ni ako bi domaćini bili u Beogradu ili Istanbulu, ali treba to neko i da kaže njihovim klubovima. Prvenstveno se tu misli na CSKA, koji je i akcionar Evrolige, pa bi kao vlasnik mogao da pokuša da takvu odluku obori pred sudom.

Kako bilo, odgovore na sva sporna pitanja, pa i na ona o naslednicima Đordija Bertomeua na rukovodećim funkcijama, trebalo bi da dobijemo u četvrtak. Ako se klubovi dogovore naravno.



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara