Geršon Jabusele (©AFP)
Geršon Jabusele (©AFP)

Jabusele i veterani čuvaju krunu: Real se odbranio od novog naleta Huventuda

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 22:53

Polufinalna serija nastavlja se u Kataloniji od 1:1

Serijom 11:2 otvorio je Real Madrid drugu utakmicu polufinala španskog plej-ofa protov Huventuda, ali su gosti uspeli da se konsoliduju i do poluvremena preuzmu vođstvo (40:36). Činilo se da bi Katalonci mogli do drugog brejka i vođstva 2:0 pred selidbu serije u svoju halu, međutim, sjajni Geršon Jabusele i veterani Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez uspeli su da zaustave nalet rivala i obezbede svom timu pobedu 90:73 za ukupnih 1:1.

Kao da je umor stigao igrače Huventuda u drugom delu meča. Uspevali su da na krilima sjajnog Henrija Elensona drže priključak u trećoj četvrtiti (vezao 11 poena), ali su nakon tajm-auta i trojke Serhija Rodrigeza, pa odmah zatim pogotka Rudija Fernandeza (što su bili njihovi prvi poeni u meču) značajno posustali.

Izabrane vesti

Od tih 63:59, s kojima se ušlo u poslednju deonicu, domaćin je imao kontrolu nad utakmicom, a tačku je stavio Jabusele kada je tri i po minuta pre kraja pogodio trojku za 82:69.

Francuz je bio i najefikasniji igrač meča sa 27 poena i osam skokova. U pobedničkom timu pratio ga je Mario Hezonja sa 15 poena i sedam skokova, dok je u Huventudu prednjačio pomenuti Henri Elenson sa 17 poena, dva više od Andresa Feliza, koji je uz Đoela Paru (13p, 7sk) bio najbolji u redovima gostiju tokom prvog poluvremena, ali su potom nestali.

Drugi polufinalni par španskog plej-ofa čine Barselona i Unikaha. Katalonci imaju prednost posle prvog meča, a drugi je u petak, takođe u njihovoj dvorani.

Podsetimo, titulu prvaka Španije brani Real Madrid, koji je nedavno stavio i evropsku krunu.



tagovi

KK Real MadridHuventudLiga EndesaACB liga

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara