Jago dos Santos (©Starsport)
Jago dos Santos (©Starsport)

Jago pričao Brazilcima: U Srbiji sportisti žive kao pop-zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 13:21

„To mi prija, podiže mi samopouzdanje i fokus na igru“, kaže bek crveno-belih

Kupio je Jago dos Santos vrlo brzo navijače Crvene zvezde energijom, a vremenom i umećem na terenu. U poslednje vreme je usled brojnih povreda dobio veliki prostor da se dokaže i prilično dobro ga iskoristio, s ozbirom da je na poslednjih sedam utakmica bio najbolji pojedinac ekipe Janisa Sferopulosa, iako su u tom periodu ostvarene samo tri pobede.

Jednu od najboljih partija u crveno-belom pružio je prošle sedmice, kada je u susretu sa Baskonijom postigao 26 poena i izjednačio rekord brazilskih igrača u Evroligi. Tačnije rekord koji je 2009. postavio čuveni centar tima iz Vitorije, Tijago Spliter.

Izabrane vesti

To je neverovatno, jer imam veoma dobar odnos sa Tijagom. Jedan od saigrača mi je posle utakmice rekao da sam izjednačio njegov rekord i na prvu nisam bio siguran da sam razumeo dobro, da li mi je rekao istinu? Uzeo sam telefon i video i svojim očima,“ rekao je Dos Santos za brazilski Globo.

Spliter, koji sada obavlja ulogu asistenta u stručnom štabu Hjuston Roketsa, nije propustio priliku da mu čestita.

Tijago je bio strašan igrač, svi su ga znali i poštovali. Poslao mi je poruku i rekao da je 26 poena bio lak zadatak za mene i da moramo da postignem 30 i više poena“, dodao je Jago.

Sa pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana je već stvorio odličan odnos, posebno je ljubimac najmlađih, a dobrim partijama samo im je još više ušao u srce. Nije se desilo da ga posle utakmice u Štark Areni ne sačeka grupa dečaka i devojčica za autogram ili fotografiju. Privlači Brazilac veliku pažnju u Beogradu – i to mu prija.

Neverovatno je, ukrasili su mi i auto i neko redovno uzviukne moje ime kada se šetam gradom, zamoli za fotografiju. Ovde igrači žive kao pop zvezde, jer svi prepoznaju sportiste. To mi se dopada. Podiže mi samopouzdanje i fokus na igru“, istakao je brazilski reprezentativac, koji će se narednog leta boriti sa reprezentacijom za plasman na Olimpijske igre.

Veruje da će se kroz nastupe u crveno-belom dobro spremiti za veliki izazov koji ga čeka u dresu sa državnim grbom, a Pariz ga motiviše i da daje sve od sebe u Zvezdinom dresu.

Čujem se povremeno sa saigračima iz reprezentacije i svi jedva čekaju kvalifikacioni turnir. Takođe bih rekao da svi igraju dobro i da su u pravoj formi. Imamo veliku šansu da ostavrimo san i plasiramo se na Olimpijske igre. Bez dileme, ta misao mi svaki dan prolazi kroz glavo. Naporno se pripremam. Igram dobro u klubu tako da ću se reprezentaciji priključiti još bolji“, zaključio je 24-godišnji plejmejker tima sa Malog Kalemegdana.



tagovi

KK Crvena zvezdaJago dos SantosTijago Spliter

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara