Dimitris Janakopulos (Screenshot - Youtube.com)
Dimitris Janakopulos (Screenshot - Youtube.com)

Janakopulos: Dobili bismo Geršonov Makabi, Jugoplastiku, Obradovićev PAO - bićemo prvaci Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 03:16

Prvi čovek Panatinaikosa, kao i uvek, pun samopouzdanja

Procvetao je Panatinakos ove sezone. Lutao je godinama, ali dolaskom Ergina Atamana, uz velika ulaganja u tim, Zeleni su izašli iz mračnog tunela i ponovo se smatraju jednom od najboljih ekipa u Evropi. Treći su u Evroligi, prvi u domaćem šampionatu, prekinuli su i neslavnu tradiciju u Madridu, prvi put savladali Real na strani od 2013, naneli sjajnoj ekipi Ćusa Matea prvi poraz kod kuće u tekućoj sezoni...

Izuzev poraza u finalu Kupa Grčke od ljutog rivala Olimpijakosa, košarkaši Panatinaikosa su ispunili sve zasad zacrtane ciljeve, vratili publiku u OAKA Arenu, ali... Prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos se time ne zadovoljava. Puca na najveće trofeje - već ove sezone.

Izabrane vesti

Tako je istakao da bi trenutni sastav Panatinaikosa porazio neke od najbolji ikada u Evroligi, što jasno ukazuje - sprema se da sedmi put sedne na evropski tron.

"Prema mom mišljenju, najbolji tim u istoriji bio je Makabi Pinija Geršona, pa onda Jugoplastika iz devedesetih, kao i Panatinaikos iz Berlina 2009. Nakon onoga što sam video u Madridu, mislim da bi dobili sve tri navedene ekipe, ali šta to znači? Lestvica je podignuta veoma visoko i na kraju godine ćete nas naći sa evropskom i nacionalnom titulom", jasno ističe Janakopulos i pojašnjava zašto je tako uveren u veliki uspeh:

"Sve što smo dosad uradili je lepo, ali ako nemate tim koji to može da podrži, nema mnogo smisla. Najveći uspeh gospodina Atamana i čitave ekipe nije taj što su treći u Evroligi ili prvi u Grčkoj, već što niko dosad ostvareno ne smatra uspehom. Svi žele Fajnal for, titule... To je naš najveći uspeh. Kada smo seli prošle godine, rekli smo da želimo da vratimo Panatinaikos u normalne tokove, da ponovo bude kompettitivan i da ljudi cene naš trud. Ne samo da ekipa igra dobro, ali ostvarili smo i sve zacrtane ciljeve".

Samo prošle sezone, nije mogao da se usudi tako nešto da izgovori. Ekipa je beležila loše rezultate, gledala u leđa Olimpijakosu u domaćem prvenstvu, bila na dnu evroligaške tabele...

"U slično vreme prošle godine, bili smo gotovo poslednji u Evroligi, drugi u Grčkoj, gubili redom utakmice od našeg glavnog rivala. Bili smo crna ovca Evrolige. Klub je morao da angažuje obezbeđenje, svi su imali po 20-30 zadataka".

Kako se sve preko leta promenilo?

"U nekom trenutku smo pričali i sa Vladom, povelo se i pitanje o OAKA Areni, razne misli su mi kružile glavom. U svakom slučaju, seli smo sa Argirisom Pedulakisom, kojeg mnogo volim i poštujem i rekli da moramo da preokrenemo stvari i vratimo Panatinaikos na vrh".

Istakao je prvi čovek Panatinaikosa da je obavio i razgovore sa navijačkom grupom "Gejt 13" kako bi pronašli zajednički jezik oko povratka navijača u dvoranu, te da su odnosi Atinjana i Evrolige bolji nego ikada.

"Izražavamo svoje mišljenje po svakom pitanju, lideri smo u donošenju odluka", dodao je Dimitris Janakopulos i istakao da su u planu radovi na OAKA Areni:

"Pre 10-15 dana je predstavljen plan, svetski priznata komplanija će učestvovati u radovima. Veruijem da će iskustvo u OAKA Areni naredne godine biti i prema evropskim i američkim standardima".


tagovi

KK PanatinaikosDimitris Janakopulos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara