Janis Adetokunbo sa braćom Kostasom, Tanasisom i Aleksom (©AFP)
Janis Adetokunbo sa braćom Kostasom, Tanasisom i Aleksom (©AFP)

Janis i braća zbog oca postali manjinski vlasnici MLS kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 17:05

Nisu poznati detalji posla

Odavno je postalo normalno da, na primer, košarkaši ulažu novac u fudbalske klubove gde postaju manjinski ili čak većinski vlasnici.

Lebron Džejms je poznat ne samo kao navijač Liverpula, već i manjinski akcionar, a svoje resurse je u fudbalski klub počeo da ulaže i Janis Adetokunbo. Naime, NBA šampion iz 2021. je sa svojom braćom Kostasom, Tanasisom i Aleksom kupio akcije MLS kluba Nešvil.

Izabrane vesti

Iako detalji posla nisu poznati, Janis je tokom promocije otkrio da su se za ovakav potez odlučili zbog svog oca Čarlsa koji je preminuo 2017. godine...

“Naš otac je bio profesionalni fudbaler i to je prvi sport u koji sam se zaljubio kao dete. Oduvek sam sanjao da budem vlasnik jednog fudbalskog kluba. Kada smo braća i ja istraživali mogućnost da uđemo u Nešvil, brzo smo shvatili da su to klub i grad u koji želimo da budemo ukljućeni“, poručio je dvostruki MVP, na šta se nadovezao Tanasis:

“Nešvil deluje kao dobro, posebno mesto i verujem da mnogo toga interesantnog dolazi u budućnosti. Dajemo šansu klubu da raste, da se za Nešvil čuje i u Evropi. Verujem da bi i naš otac bio ponosan na nas, želeli da očuvamo sećanje na njega kroz ovu investiciju“.

Zanimljivo je društvo u koje su braća Adetokunbo ušla kada su ušla u Nešvil. Među manjinskim vlasnicima su još glumica Riz Viderspun, njen muž Džim Tot, te raning bek Tenesi Tajtansa Derik Henri.



tagovi

Janis AdetokunboTanasis AdetokunboKostas AdetokunboNBA ligaMLSNešvil Predators

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara