Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Janisov trokorak presudio Klipersima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 01:14

Grčki as igra u fantastičnoj formi. Sa 36 poena razbio tim iz Los Anđelesa - 105:100, ali sporni detalj u finišu kod rezultata 101:100

Kada igra Janis Adetokumbo na svom MVP nivou, nema zime za Bakse. Milvoki je u Viskonsinu pobedio Los Anđeles Kliperse sa 105:100, što je peta uzastopna pobeda prošle sezone tima sa najboljim skorom u ligaškom delu sezone.

Grčka “zver” igra fantastično u poslednje vreme. Protiv Klipersa je ubacio više od trećine poena svog tima – 36, a njegovim brutalnim zakucavanjem u finišu meča kod rezultata 101:100 je rešeno pitanje pobednika. Međutim, ostaje sumnje da su tom zakucavanju u njegovom stilu prethodili koraci na nešto više od 10 sekundi pre kraja.

Izabrane vesti

Napravio je trokorak, ali sudije se nisu oglasile. Posle tog spornog koša, Kavaj Lenard je pokušao šutem za tri poena da dovede svoj tim do produžetka, ali je bio neprecizan.

Domaćin je sredinom trećeg perioda igre imao maksimalnih +11 (66:55), ali se gosti bude u nastavku meča, pre svega udarni tndem Lenard – Džordž. Gosti iz Los Anđelesa su preokrenuli rezultat, imali su +7 (90:83) polovinom poslednje deonice meča, ali su Janis i Kris Midlton vodili Bakse do novog trijumfa u triler završnici. Klipersi su imali na nešto više od dva mintua vođstvo od 100:96, ali je tim iz Viskonsina vezao devet poena do kraja meča.

Ovo je peti vezani meč kako Janis na kontu ima 29+ poena, pa Milvoki ulazi u formi i približava se Filadelffiji koja i dalje drži čelo Istočne konferencije. Janis Adetokumbo je imao novi tripl-dabl učinak u pobedničkom timu. Osim 36 poena, imao je 10 asistencija i 14 skokova. Kris Mildton je ubacio 19, a dvocifreni košgeterski učinak imali su još Donte Divinčenco sa 11 i Bruk Lopez sa 10 poena.

Kod gostiju iz Los Anđelesa, Kavaj Lenard je bio najbolji sa 25 poena, a pratili su ga Serž Ibaka sa 16 i Pol Džordž sa 15 poena. Dvocifreni su bili i Lu Vilijams sa 14 i Markus Moris sa 11 poena. Kliprsma je ovo 12. poraz u sezoni, pa gube priključak za nezadrživom Jutom koja ima najbolji skor u NBA ligi.


tagovi

Serž IbakaJanis AdetokunboMilvoki BaksLos Anđeles KlipersKavaj LenardNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara