Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jednostavno najbolji: Jokić počistio konkurenciju i dobio 91 od 100 glasova za MVP!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 07:34

Iza srpskog asa ostali Embid, Kari, Adetokunbo, Pol, Dončić, Rouz...

Nije jednoglasno, ali može slobodno da se kaže da je Nikola Jokić odneo apsolutnu pobedu u ovogodišnjem glasanju za najkorisnijeg igrača NBA lige!

Koliko je samo dominantan bio centar iz Sombora potvrđuju i rezultati glasanja koji su se pojavili ubrzo pošto je objavljeno da je Nikola Jokić najbolji u takmičarskoj 2020/21.

Izabrane vesti

03.30: (1,50) Finiks (13,0) Denver (2,95)

Simply the best! Mogu stihovi dobro poznate pesme legendarne Tine Tarner da se zapevaju, jer je Nikola Jokić zaista bio bolji od svih drugih. Od mogućih 100 glasova za prvo mesto, u Srbiju je otišao 91! Jokić je dobio još osam glasova za drugo i jedan glas za treće mesto, što mu je ukupno donelo 971 bod!

Prvi iza superzvezde Denver Nagetsa bio je Džoel Embid sa 586 bodova, ali tek jednim glasom za prvo mesto. Dobio je 62 za drugo, 23 za treće, osam za četvrto i tri za peto mesto. Treće mesto zauzeo je Stef Kari iako je pet glasova dobio za vrh! Još 23 glasa otišla su za drugo, 32 za treće, 23 za četvrto i 13 za peto mesto, što mu je u zbiru donelo 453 boda.

Tek na četvrtom mestu našao se dvostruki uzastopni MVP Janis Adetokunbo. On je dobio samo jedan glas za prvo mesto, te još pet za drugo, 34 za treće, 41 za četvrto i 10 za peto mesto, što je skupa dovoljno bilo za 348 bodova. Među top pet našao se Kris Pol koga je deo američke javnosti forsirao u priči za MVP. Na kraju je imao samo dva glasa za prvo mesto. Plus još dva za drugo, osam za treće, 13 za četvrto i 26 za peto mesto. Imao je ukupno 139 bodova.

Najveće iznenađenje na listi je jedan glas za prvo mesto koji je Derik Rouz dobio u MVP trci! Potpuno iznenađenje u košarkaškoj javnosti i šok ublažili su ljudi iz marketinga NBA lige koji su otkrili da je taj jedan glas zapravo zbir glasova navijača, ne nekog od pripadnika medija ili treće strane. Istovremeno je objavljeno i da će lista kako je ko glasao ugledati svetlost dana tek onog trenutka kada budu objavljeni nosioci svih drugih individualnih priznanja za sezonu na izmaku.

Luka Dončić je posle još jedne odlične sezone na kraju dobio jedan glas za drugo, sedam za četvrto i 14 za peto mesto, što mu je donelo 42 boda i šestu poziciju u “generalnom plasmanu“.

Pogledajte sada i kompletnu listu i koliko je ko glasova dobio:



tagovi

MVP NBA ligeNikola JokićDenver NagetsNBA ligaJanis AdetokunboStef KariLebron DžejmsDerik RouzKris PolLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara