Noa (© Reuters)
Noa (© Reuters)

Joakim Noa penzioner

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.12.20. | 05:19

Kraj karijere za francuskog centra

Nije zvanično, jeste izvesno: Joakim Noa neće više igrati košarku. Bar ne profesionalno. Francuski as nalazi se pred završetkom karijere, pošto ga, kao što se i očekivalo, Los Anđeles Klipers nisu zadržali u kadru, a zainteresovanih da ga vide u svojim ekipama baš i nema.

Američki I-Es-Pi-En prenosi kao najverovatniju opciju da taj potez znači i da će Noa prestati da se bavi igrom pod obručima. Razumljivo, ako se ima u vidu da će u februaru proslaviti 36. rođendan i da se godinama muči s povredama.

Izabrane vesti

Primera radi, od sezone 2015/16 odigrao je samo 129 utakmica u NBA ligi. Tokom 2016. parafirao je 72.000.000 dolara vredan ugovor sa Njujorkom, ali je u opremi Niksa u naredne dve sezone skupio tek 53 meča. Kasnije je prešao u Memfis, početkom marta ove godine potpisao kratkoročni ugovor sa Klipersima, zatim je usledio prekid sezone zbog pandemije, da jutros stigla iz Sjedinjenih Američkih Država vest da ga klub iz Los Anđelesa dalje neće zadržavati. Što je i logično, jer je potvrđen dolazak Nikole Batuma.

Najbolje partije u NBA ligi Janik Noa je pružao u dresu Čikaga (2007-2016), prosečno je beležio 8,8 poena, devet skokova i 1,3 blokade po utakmici, a među najvećim dostignućima su mu dva učeća na Ol staru, a 2014. proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača lige.


tagovi

Joakim Noa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara