(AFP)
(AFP)

Jokić: Da i nas košarkaški bogovi pogledaju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 09:13

Srpski reprezentativac blokadom nad Vilijamsonom izbrisao sve svoje greške u završnici i nadu Pelikansa da mogu do preokreta

Kada je Nikola Jokić na terenu očekujte neočekivano... Trenutno najbolji igrač NBA, ma koliko se neki trudili da u njegovoj igri pronađu po koju manu, najviše u odbrani, ne bi li mu "osporili" kandidatiru za MVP nagradu, u završnim sekundama duela sa Nju Orleansom pokazao je da ekipa, osim što ga besmučno "iskorišćava" u napadu, može da se osloni na njega i na svom delu terena. Lupio je Zajonu Vilijamsu blokadu i tako zalupio Pelikansima vrata produžetka, pa čini se prvi put otkad je stigao u NBA, cela Amerika priča o nekom njegovom odbrambenom potezu, a ne ofanzivnoj magiji.

I tu međutim ima onih koji mu zameraju da je "bilo po prstima". Ali važno je šta su rekle sudije. Čista blokada i pobeda Denvera, sedma u poslednjih osam mečeva, kojom je nastavio poteru za Klipersima na trećem mestu Zapadne konferencije, iako više od mesec dana igra bez Džamala Marija, za koga je sezona završena.

Izabrane vesti

"Košarkaški bogovi uvek daju malo sreće ljudima koji čvrsto igraju", rekao je Jokić posle meča koji je završio sa 32 poena, osam asistencija, sedam skokova, po tri blokade i ukradene lopte, te šest izgubljenih lopti, od kojih su tri bile u završnici.

Petak, 3.00: (1,60) Denver (13,0) Toronto (2,60)

Možda bi neki trener čupao kosu kada vidi da najbolji igrač toliko greši u ključnim momentima, dok greške niže i neko ko treba da mu najviše pomogne (Fakundo Kampaco), ali ne i Majk Meloun. Svestan je stručnjak Nagetsa koliki napor trpi srpski reprezentativac. Bukvalno ne izlazi iz igre...

"Taj momak je mislim drugi u NBA po broju minuta na terenu. Mislim da je mentalno i fizički iscrpljen. Faku je protiv Pelikansa igrao 36 minuta, a njegove greške su bile u kasnoj fazi", s razlogom je Meloun pravdao tandem koji je sačuvao pobedu protiv Pelikansa..

Da ne beše pomenute blokade Jokića čiju je loptu nekoliko sekundi ranije presekao Erik Bledso, pitanje je kako bi Nagetsi prošli u produžetku. A nešto više od tri minuta pre kraja imali su čini se komotnih 109:96 i pobedu u džepu...

"Bilo je neverovatno. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Umesto da zastanemo, jer nam je sat prijatelj, mi gubimo lopte i šutiramo za tri poena u drugoj sekundi napada...", dodao je Meloun, koji neće preterano obraćati pažnju da li je bila blokada ili ne.

Niti ima potrebe, niti vremena, jer Denver već večeras očekuje novo iskušenje, duel sa Torontom.


tagovi

Nikola JokićFakundo KampacoMajk MelounDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara