Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić i MVP sve češće u istoj rečenici, a Stiv Neš kaže: Nikola je kompletno, istorijski - jedinstven igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 17:40

The Athletic pisao o srpskom centru kao o jednom od kandidata za nagradu namenjenu najboljem igraču NBA lige

"Idi budi MVP".

To je nešto što Vil Barton kaže Nikoli Jokiću pre svake utakmice.

Izabrane vesti

Nikola na startu ove sezone igra baš u tom ritmu, a protiv Bruklina se zaustavio na 23 poena, 11 asistencija, osam skokova i sedam ukradenih lopti.

"Da li Jokić prima Bartonove reči k srcu nije bitno. Ono što on pruža na terenu je jedini dokaz da je Jokić istinski MVP kandidat", piše renomirani The Athletic. A to ima svoju težinu.

Pominjalo se i ranije da bi Jokić mogao da bude sledeći MVP lige, ali sada deluje da bi to moglo stvarno i da se ostvari, dodaje Athletic.

Više puta je Jokićevu svestranost pokušavao da objasni i trener Denvera, Majkl Meloun.

"Znamo da je efektan strelac. On je sjajan plejmejker i vrsan skakač. Mislim da je jedan od retkih u NBA ligi koji realno mogu da kažu da imaju šansu za tripl-dabl u proseku tokom sezone", rekao je Meloun.

Samo su dvojica igrača u NBA istoriji imala tripl-dabl u proseku u sezoni: Oskar Robertson i Rasel Vestbruk.

Jokić trenutno ima 24,4 poena, 10,4 asistencije i 11,2 skoka u proseku. Sa utakmicom protiv Bruklina postao je prvi igrač Nagetsa koji je zabeležio najmanje 20 poena, 10 asistencija, pet skokova i pet ukradenih lopti još od Alena Ajversona koji je to učinio u februaru 2008. godine.

"Jokić ne ulazi u utakmicu tako što kaže: ´Imaću tripl-dabl večeras´. Samo igra svoju igru. I to je ono što nam je potrebno od njega. Potrebno nam je da daje poene, da razigrava, da skače. Zato on igra na MVP nivou. Sve prethodno rečeno radi iz noći u noć", rekao je Meloun.

Jokić je vodeći igrač NBA lige u dosadašnjih 11 utakmica. Dao je ili asistirao 214 od 520 koševa koje je dao Denver, a to je 41,2%. Dončićev skor u Dalasu u ovom pogledu je 40,3%, Lebronov 35,2 u Lejkersima, a Durantov 24% u Bruklinu.

"To je ono što čini MVP igrača: to je neko ko je potreban ekipi kako bi ona postigla pun potencijal i tu je da pronađe način kada se tim muči", piše Atletik.

Dodaje se da je Jokić neko ko živi ispod radara, ko se ne razbacuje, neko ko voli da jaše konje i uvek kada su ciljevi u pitanju govori o - timu.

A, saigrače poznaje odlično.

O Jokiću je mišljenje dao i trener Bruklina, Stiv Neš.

"Njegov IQ, rad nogu, koordinacija očiju i ruku, šuta, vizije, čitanje igre... To je fenomenalno! Ofanzivno je totalno jedinstven izazov jer je on plemejker na poziciji centra. A može da bude i tradicionalni centar. Daje trojke, iz reketa, sa penala, razigrava druge. On je kompletno jedinstven igrač, istorijski gledano ", rekao je Neš.

A kada Stiv Neš tako nešto kaže - tu ne treba ništa dodavati.


tagovi

Nikola JokićStiv Neš

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara