Nikola Jokić i Nikola Batum (AFP)
Nikola Jokić i Nikola Batum (AFP)

Jokić je jedan od najnepoštovanijih aktuelnih MVP-a jer nije seksi

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 16:06

Trener Nagetsa i NBA legenda pojasnili ogroman uticaj srpskog centra na košarku koji nije vidljiv na prvi pogled

Nikola Jokić je poršle sezone doveo Denver do plej-ofa s prosekom od 26,36 poena, 10,83 skoka i 8,32 asistencije po meču. Ove godine gotovo sam u kontinutetu vuče Nagetse u postsezonu s prosekom od 25,71 poena, 14,15 skokova i 7 asistencija, uz povećan prosek blokada i ukradenih lopti, a smanjenim brojem faulova i izgubljenih lopti. Ipak, za to kao da ne mari američka košarkaška javnost. Ne svrstava ga u krug najozbiljnijih kandidata za MVP titulu koja je prošle sezone završila u njegovim rukama.

Izabrane vesti

"Mislim da je on jedan od najnepoštovanijih vladajućih MVP-a kojih mogu da se setim u smislu pažnje (javnosti)“, rekao je Meloun pre poraza Nagetsa od LA Klipersa (87:85).

Zatim je nastavio u istom tonu.

"Ali, ako otvorite rečnik, potražite reč doslednost, tamo će biti Nikolina slika, od povratka u 'balon' (kraj sezone 2019-2020), pa u prošloj sezoni od 72 meča. Znamo šta se ove godine desilo sa Džamalom. Treba da odsustvuje duži period. Kada mu dodateMajkla Portera, pa Pi Džej Doziera na tu listu (povređenih), izgleda neverovatno sve Nikola čini."

Ove sezone Jokić je trebalo da ima veću podršku Mareja. Ipak druga zvezda tima još se oporavlja posle povrede prednjeg ukrštenog ligamenta. Porter je odigrao samo devet utakmica zbog operacije leđa koja ga je odvojila od terena na neodređeno vreme. Na sve to, kako ESPN konstatuje, Denver je u vrtlogu utakmica koji uvlači i izbacuje druge igrače, ali i trenere zbog povreda i zdravstvenih protokola. Ali, jedino Jokić ne staje. Gura Denver ka plej-of sa nekim od svojih najboljih igara. U prethodnih osam utakmica napravio je niz od 26,1 poena i 17,3 skokova - najbolji u celoj NBA.

Javnost ipak više osmatra šta rade Stef Kari, Kevin Durent, Janis Adetokounbo...

"Mislim, Nikola Jokić nije seksi. Jednostavno nije. Nema ništa o Nikoli... Njegova žena se možda ne slaže. Ali ako ste pravi izdanak igre, trener ili neko ko voli da gleda utakmicu na pravi način, onda ga morate da ga cenite na nivou na kojem treba da bude cenjen", isporučio je američkoj javnosti istinu najpoznatiji američki "poštar" Karl Meloun.

Legendarni član Jute i jedinog Drim tima dodatno je pojasnio lepotu Nikoline igre, iako se ona mnogima ne čini privlačna na prvi pogled.

"On neće biti u emisijama gde se prikazuje atraktivnost, neć zakucati preko nekoga. Neće blokirati šut u treći red. Ali ako cenite dodavanje, koeficijent inteligencije, čitanje utakmice, upravo ono što radi svake večeri od poentiranja, skokova, plejmejkerskog stava i konačno počinjem da čujem da ga sve više poštuju kao dobrg defanzivca defanzivca, onda je sve zasluženo", dodao je Meloun.


tagovi

Nikola JokićKarl MelounMajk MelounDenver NagetsStef KariKevin DurantJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara