Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić kao tajfun nastavlja da ruši rekorde

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.23. | 04:47

Ponovo Srbin pomera granicu

Privilegija je gledati Nikolu Jokića tokom ovog plej-ofa. Srbin iz utakmice u utakmicu pokazuje zbog čega je apsolutno najbolji igrač planete u ovom momentu. Odveo je svoj tim do velikog finala, gde se lavovski bori protiv Majamija koji je uspeo da uzme brejk i izjednači na 1:1, ali ne i da zaustavi Srbina.

Ma drugom meču finala, Nikola Jokić je ponovo pomerio granicu. Okončao je utakmicu sa 41 poenom, 11 skokova i četiri asistencije. Impresivne brojke same po sebni o kojima može da se piše danima, ali nije to poenta ovog teksta.

Izabrane vesti

Naime, Jokić je postao prvi centar koji je u plej-ofu imao učinak od najmanje 500 poena i 100 asistencija u jednom plej-ofu u istoriji NBA lige.


Ipak, malo će ovo značiti Nikoli posle druge utakmice finala koju je u svoju korist rešio tim Majamija sjajnim šutem sa distance. Jokić je uradio apsolutno sve što je do njega. Terorisao je protivnike, ali je jasan bio plan Majamija. Sprečili su Somborca da bude kreator saigračima koji nisu mogli da pogode bez njegove pomoći.

Igra Denvera se bila raspala početkom poslednje deonice kada je Srbin bio na klupi, a kada se vratio, najviše što je mogao je da smanji zaostatak na minus tri. Imao je Denver i šut za produžetak, ali Džamal Mari je promašio.


tagovi

Nikola JojićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara