Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić monstruoznim dabl-dablom približio Denver velikoj pobedi, Moris ludom trojkom ugasio Voriorse (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.02.22. | 06:54

Spektakularna završnica I neverovatan rasplet u Čejs centru

Denver je plesao po ivici ambisa, jedan pogrešan korak i bio bi kraj. Ali, od trenutka kada su košarkaši Denvera priterani uz ivicu, izvukli su ono najbolje iz sebe. Shvatili su da ne mogu isključivo pogledom da traže Nikolu Jokića, već da moraju da preuzmu odgovornost, rasterete ga i oslobode mu prostor da ih spaja sa košem. Režiser spektakularnog trijumfa u Čejs centru - Nikola Jokić. Glavna uloga - Monte Moris. Bacio je Moris trojkom u poslednjoj sekundi na kolena Golden Stejt, oduzeo mu je već viđenu pobedu - 117:116.

Ne piše se Denver Nagetsima dobro ukoliko u plej-ofu sve violine Melounovog orkestra ne budu zasvirale najlepšu melodiju. Jer, Nikola Jokić koliko god bio dobar, ne može apsolutno sam da proguta baš svaku aždaju. Videlo se to i protiv Golden Stejta, i da u poslednji čas nisu iskočili Ostin Rivers i Monte Moris, ne bi Nagetsi u Čejs centru izbegli neželjeni scenario.

Izabrane vesti

Pustili su Voriorsi momka iz Sombora da radi šta poželi, da im zatrpava koš… Išli su na kontrolisanu štetu, sve ostale su pohapsili. Na Jokiću se nisu istrošili, ostali su sveži i ruka Golden Stejtovih haubica nije drhtala u završnici, dok je Denver, uz srpskog asa, mogao da se osloni još samo na Brina Forbsa. Sve do poslednja dva i po minuta, kada su Ostin Rivers i Monte Moris pokazali da imaju herca.

Pokrenuo je Rivers trojkom Denver, dao mu je veštačko disanje, a potom je Nikola Jokić dodavanjem Aronu Gordonu za zakucavanje i poenima odmah po ulasku sa klube definitivno vratio u igru Nagetse. Ali, velikog trijumfa ne bi bilo da se nije umešao i Monte Moris. Tražio je da mu se raščisti pozornica, vezao je pet poena, a na koš Stefa Karija pod faulom - realizovao i dodatno bacanje - odgovorio je Moris trojkom dve desetinke pre kraja!

Nikola Jokić u ulozi asistenta, Monte Moris u onoj glavnoj. Jeste Somborac pokretačka snaga Denver Nagetsa, jeste ubacio Golden Stejtu 35 poena i pride dodao 17 skokova i podelio osam asistencija - sve sa tom poslednjom - ali heroj u veličanstvenoj pobedi je Moris. Ovo je njegovih pet minuta slave. Dalekometnom paljbom ugasio je Voriorse, ubio ih je njihovim najjačim oružjem. Nasmejao se Monte Moris u lice Stefu Kariju i Kleju Tompsonu.

Gubio je Denver u kvartalu odluke i sa dvocifrenom razlikom, imao je na semaforu minus od deset poena, ali je uspeo da ga neutrališe. Prvenstveno zahvaljujući Jokićevoj konstantnosti, a onda i vrućoj ruci i hladnoj glavi Montea Morisa. Video je srpski as samog Morisa van linije 7,24, uputio mu je pravovremeni pas, a bek Denvera nije oklevao. Digao se na šut, bio je bržio od zvuka sirene i stigao je do 13 poena. Na taj način prebacio je svoj ovosezonski prosek.

Moris, Ostin Rivers i Aron Gordon dali su opipljiv doprinos u četvrtom kvartalu, a u prve tri deonice jedini čovek u Denveru, koji je bio u dobrom šuterskom ritmu, uz Somborca, bio je Brin Forbs. Završio je meč sa 22 poena i čak četiri pogođene trojke iz sedam pokušaja. Bio je najbolji trojkaš u San Francisku, iako je parket delio sa Klejom Tmpsonom, Stefom Karijem, Džordanom Pulom

Otet je Kariju status prve zvezde, jer da nije bilo lude trojke u poslednjoj sekundi, on bi bio meč-viner zbog pogotka pod faulom na 5,9 sekundi do kraja. Ubacio je Stef Kari 25 poena, bio je daleko najefikasniji u Golden Stejtu, ali ga trojke nisu išle. Pogodio je samo jednu iz sedam pokušaja. Na listi strelaca pratili su ga Klej Tompson sa 16, odnosno Džordan Pul sa 15 poena.

NBA LGA - REZULTATI

Četvrtak

Orlando - Atlanta 109:130

/Entoni 23 - Bogdanović 23/

Boston - Detroit 111:112

/Braun 31 - Grant 24/

Indijana - Vašington 113:108

/Halibarton 21 - Koldvel Poup 27/

Njujork - Bruklin 106:111

/Rendl 31 - Tomas 21/

Čikago - Sakramento 125:118

/Derozan 38 - Sabonis 22/

Memfis - Portland 119:123

/Morant 44 - Nurkić 32/

Minesota - Toronto 91:103

/Tauns 24 - trent 30/

Oklahoma - San Antonio 106:114

/Man 24 - Džonson 22/

Finiks - Hjuston 124:121

/Buker 24 - Šreder 23/

Golden Stejt - Denver 116:117

/Kari 25 - Jokić 35/

LA Lejkers - Juta 106:101

/Džejms 33 - Mičel 37/



tagovi

NBA ligaGeri PejtonDžordan PulKlej TompsonStef KariGolden Stejt VoriorsNikola JokićDenver NagetsMonte MorisOstin Rivers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara