(©Reuters)
(©Reuters)

Jokić neraspoložen posle 42. tripl-dabla: Pali smo daleko pre produžetka

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 10:37

Meloun uzrok kiksa protiv Kingsa vidi i u slabom skoku Denvera

Nikola Jokić je bio maestralan na NBA premijeri u Denveru. Spakovao je Sakramentu 42. tripl-dabl u karijeri - 29 poena, 15 skokova, 14 asistencija. Ali to nije pomoglo Nagetsima ni u produžetku da sruše Kingse, koji su poneli pobedu za Feniks (tamo igraju dva naredna meča) poenima Badija Hilda sa zvukom sirene - 124:122.

Ipak, Jokić i trener Majkl Meloun smatraju da su Nagetsi daleko ranije izgubili meč.

Izabrane vesti

"Odigrali smo zaista dobro prvo poluvreme, a onda smo mislili da će biti lako, ali oni su u drugom bili zaista agresivni, odigrali su sa mnogo energije. Rastrčali su se. Čak i kada su promašivali, ubrzavali su tempo, dok mi nismo uspeli da ih pratimo. To smo nekako učinili u četvrtoj deonici, ali mislim da je problem bila treća", sumirao je Jokić.

Kao uvek, nije srpski centar bio preterano raspoložen da priča o ličnom izdanju, posebno kada je dobro, a ekipa ne ispuni cilj.

"Samo sam igrao svoju igru. Pokušavao sam da izvršim malo veći pritisak, nađem momke koji su otvoreni..." dodao je Jokić.

Meloun uzroke u porazu vidi u lošem skoku njegovih igrača.

"Mislim da smo izgubili utakmicu u trećoj četvrtini koju su dobili 36:24, sa 63 odsto uspešnosti šuta iz igre. Mislim da su skokovi stvarni odlučujući faktor za naše uspehe, a oni su ih imali osam više. Uhvatili su čak 17 lopti u napadu. Uz to, 27 poena su ubacili iz tranzicije, 19 od njih je došlo u drugom poluvremenu", taksativno je Meloun nabrojao.

"Imali smo šanse za pobedu. Neke greške su nas skupo koštale, kao izgubljene lopte, ali mislim da je to nedostatak naše sposobnosti da izdržimo 48 minuta i produžetak."

Neke sudijske odluke javnost je protumačila kao problematične.

"Nikad se utakmica ne svodi na jedan potez. I igračima sam rekao da smo izgubili u trećoj četvrtini. Izašli smo nesigurni, nismo nikoga branili, a to ne možete da radite i na kraju da pobedite" realan je Meloun.

Nagetsi 26. decembra (4.30 posle ponoći) igraju u Los Anđelesu s Klipersima.



tagovi

Sakramento KingsDenver NagetsMajk MelounNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara