Jokić: Mislio sam da mogu da igram u nekom velikom srpskom klubu, Evroliga je bila cilj

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 04:17

"Nisam mislio ni da ću igrati u NBA ligi. Ali onda kada me je Denver draftovao to je bila prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam dobro iskoristio tu šansu", poručio je iskreni MVP NBA lige

Ciljevi su tu da da pokušaju da se ispune, snovi da ponekad postanu java, a želje da se s vremena na vreme ostvare. Ipak, Nikola Jokić je sve svoje ciljeve uspeo da premaši, ispunili su mu se snovi o kojima nije mogao ni da sanja, a sve dečačke želje su mu se odavno ostvarile. Ovo što danas proživljava nije mogao ni da zamisli da će mu se nekada dogoditi.

To je večeras u razgovoru sa legendarnim Šakilom O'Nilom u uvertiri meča između Filadelfije i Atlante i sam govorio najbolji igrač NBA lige.

Izabrane vesti

O'Nil mu prvo zahvalio na tome što je visoke igrače konačno vratio na mesto koje im pripada, a potom mu je postavio jedno zanimljivo pitanje.

"Džoker, Šek ovde. Hvala ti! Zbog tebe se veliki čovek vratio u igru. Vi ste prvi veliki čovek koji je osvojio MVP titulu posle prilično dosta vremena. Zahvalan sam ti na tome i veoma te cenim. Kada si dolazio iz Srbije, da li si ikada rekao sebi - jednog dana ću postati MVP NBA lige?", upitao je Šek.

Potom je usledio krajnje iskreni odgovor igrača Denvera.

"Ne, da budem iskren. Nisam mislio ni da ću igrati u NBA ligi. Moj cilj, kada sam kod kuće igrao košarku, bila je Evroliga. To je bila najbliže veliko takmičenje mojoj zemlji. Mislio sam da mogu da igram u nekim velikim klubovima u Srbiji i onda nekako odskočim. Ali onda kada me je Denver draftovao to je bila prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam dobro iskoristio tu šansu", poručio je Jokić.

Srpski as ne samo da je uspeo da iskoristi šansu, već je postao najbolji među najboljima. Ostvario je najveći individualni uspeh za jednog srpskog igrača u istoriji košarke i upisao se zlatnim slovima u memoare svetske košarke.



tagovi

Nikola JokićŠakil O'Nil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara