Printscreen
Printscreen

Jokić o Olimpijskim igrama: Ne znam, moraću da razmislim

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 06:00

Srpski centar nije bio preterano raspoložen za priču posle eliminacije u polufinalu Zapada

Doživeli su Denver Nagetsi istorijski raspad i postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je uspeo da ispusti 20 poena prednosti u majstorici. Minesota je trijumfovala u Bol Areni 98:90, a srpski centar Nikola Jokić okončao je meč sa 34 poena i 19 skokova.

Uprkos dobrim brojkama, nije ovo bio blistav meč Somborca, uzimajući u obzir manje od 50 odsto šuta iz igre (13/28) i dve blokade pretpljene od Naza Rida u samom finišu.

Izabrane vesti

“Ne znam, nismo uspeli da osvojimo drugu titulu zaredom, tako da ne mogu ništa da kažem. Svi su se unapredili i svi žele da nas pobede. Izgleda da je tako. Davali su poene, uspevali da uhvate mnogo ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu.

Odaje Jokić priznanje rivalu za sjajnu igru u defanzivi i ističe značaj Majka Konlija.

"Mi smo imali mnogo otvorenih šuteva, ali prosto ih nismo pogodili. Oni su s razlogom najbolja odbrana NBA lige. Ne verujem u to ko je na papiru bolji tim. Pred nama je bilo sedam utakmica, oni su pobedili i bili su bolji. Čestitam im na tome. Neki timovi nikada ne dođu do druge titule. Drago mi je što smo imali priliku da dođemo u tu situaciju da posle titule idemo u novi pohod. Majk Konli je najpotcenjeniji igrač u NBA ligi. Imaju najboljeg šestog igrača lige, toliko pojedinaca s klupe koji su u stanju da daju doprinos na mnogo načina.”"

Svestan je i Nikola da se na sedmoj utakmici propisno ispromašivao u šutu za tri poena.

"Pokušaćemo da postanemo bolji, mudriji, od trenera, preko igrača do stručnog štaba. Prosto, toliko je talenta prisutno u NBA ligi, da ne postoji lagan protivnik. Promašio sam osam trojki, Džamal Mari takođe osam, Majkl Porter Džunior. Ne možeš pobediti utakmice na kojima ne pogađaš šuteve. Ako želiš da pobediš, prosto je, moraš pogađati” – rekao je Nikola Jokić, a potom odgovorio na pitanje o nastupu za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama:

“Ne znam, prijatelju, videću, moraću da razmislim.”


tagovi

Nikola JokićOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara