Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić posle isključenja i teškog poraza: Bio sam frustriran, moramo nešto da promenimo

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 09:34

"Nemamo je**** šanse ako budemo razdvojeni. Moramo da ostanemo fokusirani, da se držimo zajedno. Saznaćemo koliko smo zaista ponosni. Ovo sr**** je sramotno", rekao je vidno razočarani bek Nagetsa Monte Moris

Druga utakmica u prvoj rundi plej-ofa i drugi bolan poraz Denvera od Golden Stejta. Nikola Jokić još jednom nije bio na nivou na koji nas je navikao, iako je ubeležio dabl-dabl. U finišu susreta je zbog rasprave sa sudijama zaradio i isključenje, a zatim na konferenciji za medije priznao da ne sme da reaguje na taj način.

Izabrane vesti

"Bio sam frustriran svime, ali tako je kako je. Ne bi trebalo to da radim. Mislio sam da sam bio fauliran, čuo sam udarac, zato sam i reagovao. On je rekao da nije faul, to je njegova tačka gledišta. Ima emocija, želimo da pobedimo", istakao je srpski centar.

Burno je reagovao i tokom prvog poluvremena, kada ga je Geri Pejton II u prolazio udario po zadnjici.

"Ne treba to da radi. Samo sam reagovao, nema potrebe da to radi".

Varničilo je i na klupi Nagetsa, Vil Barton i Demarkus Kazins su imali žustru raspravu, a Nikola je otkrio da su košarkaši ekipe iz Kolorada obavili razgovor u svlačionici kako bi zajedničkim snagama pronašli rešenje pred naredne dve utakmice koje se igraju u Denveru.

"Razgovarali smo i nadam se da ćemo uspeti da reagujemo i da nešto promenimo u igri. Nadam se da možemo da nađemo bolji ritam i u odbrani i u napadu. Nekada smo samo stajali u odbrani, i dozvoljavali im neke stvari koje smo znali da će raditi. Rekao sam ekipi i pre prvog meča da moramo i da gubimo zajedno i da pobeđujemo zajedno. Nismo podeljeni", izjavio je Jokić.

Sukob Bartona i Kazinsa prokomentarisao je i trener Majkl Meloun.

"Niko ne želi da bude ponižen, da ga ispraše na državnoj televiziji. Mislim da je to bio plod frustracije", rekao je američki stručnjak.

Istakao je i da srpski centar mora da pokaže ekipi izlaz iz ove teške situacije.

"Kao lider tima, mora da pokaže igračima u teškim vremenima, kada vam stvari ne idu naruku, da moraju da pronađu način da se sa tim nose. Da budu mentalno jaki. To će biti njegov izazov u narednom periodu".

Prokomentarisao je i isključenje Somborca i izrazio razumevanje za njegov potez.

"Ne dobija faulove, ali mora da nađe način da nastavi da igra", istakao je Meloun.

Monte Moris je frustraciju ispoljio u izjavama posle utakmice.

"Nemamo je**** šanse ako budemo razdvojeni. Moramo da ostanemo fokusirani, da se držimo zajedno. Saznaćemo koliko smo zaista ponosni. Ovo sr**** je sramotno", rekao je vidno razočarani bek Nagetsa.

Prvu priliku da se pobedom vrate u plej-of seriju Jokić i drugovi imaće u noći između četvrtka i petka (04.00).

"Moramo da budemo usredsređeni na svoj plan igre, detalji su ključni – napraviš jednu grešku i nateraće te da platiš. Šampionski su tim. Znamo da će pogađati teške šuteve, to rade celog života, ali mi moramo u napadu da radimo ono što inače radimo", zaključio je Jokić.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMonte MorisMajk Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara