Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

Jokić pretekao Hardena po broju tripl-dablova, Denver ubedljivo poražen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 04:27

Srpski centar odigrao još jednu "MVP" partiju u porazu svog tima od Jute - 125:102

Dva vrlo ubedljiva trijumfa, pa isto takav i poraz za povratak u realnogst. Poleteli su košarkaši Denvera nakon što su pre tri noći spakovali 140 poena Portlandu, potom i Lejkersima 133, ali ih je Juta večeras spustila na zemlju, prekinuvši seriju od četiri meča bez pobede – 125:102.

Nije Majklu Melounu vredelo to što je Nikola Jokić na drugoj uzastopnoj utakmici zabeležio tripl-dabl, jer Nagetsi su šutirali poprilično loše iz igre (44,2 odsto uspešnosti), što se posebno odnosi na šut za tri poena koji su pogađali iz svakog četvrtog pokušaja (25,6 odsto), zbog čega ne čudi da su bili daleko ispod proseka ostvarenog u prethodne dve utakmice.

Izabrane vesti

To se međutim ne odnosi na vlasnika MVP priznanja za prošlu sezonu, srpski centar je još jednom bio za koplje iznad svih svojih igrača i po ko zna koji put demonstrirao da je jedina konstanta u Melounovom timu. Jokić je za 37 minuta na parketu ubacio 25 poena uz 55 odsto procenta uspešnosti šuta iz igre (10/18), a pride je zabeležio još 15 skokova i 14 asistencija. Ipak, njegov 66. tripl-dal u karijeri značiće mu isključivo na individualnom planu, pošto je po ovom parametru na šestom mestu večne NBA liste preskočio Džejmsa Hardena.

Ponajviše zbog odličnog Jokićevog otvaranja utakmice, Denver je u većem delu prve četvrtine bio u vođstvu, ali je Juta na krilima Džordana Klarksona napravila seriju 10:0 i na prelazu između dve deonice stekla prvu osetniju prednost koju je održavala sve do sredine treće četvrtine. Tada je Jokić “aktivirao” plejmejkerske sposobnosti, krenuo da proigrava saigrače i na oko dva minuta do kraja treće deonice stigao do tripl-dabla, a Denver upravo u tim trenucima seo na rezultatsku klackalicu.

Ipak, Džezeri su ga sa iste uprzo bacili, Denver tri i po minuta nije uspeo da stigne do poena, gosti su u tom periodu napravili seriju 15:0 i već na startu poslednje četvrtine trasirali put ka pobedi. U njoj se kao najefikasniji pojedinac istakao Donoval Mičel sa 31 poenom, a pratili su ga Bojan Bogdanović sa 21, Rudi Gober sa 18 (pride i 19 skokova), dok je 16 ubacio pomenuti Klarkson. Jokić je s druge strane imao podršku Arona Gordona koji je ubacio 20 poena i Vila Bartona koji je meč završio sa 16 koševa.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsDenverJuta DžezJutaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara