(©AFP)
(©AFP)

Jokić stao na korak od tripl-dabla, Dončić i Dalas uzeli meru Denveru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 06:28

Boban Marjanović bez minuta

Nije ni Nikola Jokić svemoguć iako se često čini da na terenu može da uradi šta poželi. Dalas Maveriksi su drugi put u sezoni izašli kao pobednici iz okršaja sa Denverom. Prvi put prošli su kroz produžetak kako bi trijumfovali, noćas su znatno lakše izašli na kraj sa Nagetsima – 116:103

Nekoliko časova uoči početka utakmice između Denvera i Dalasa pojavila se informacija da bi Nikola Jokić mogao da propusti susret zbog uganuća zgloba leve noge. Stisnuo je srpski centar zube i ponovo bio najbolji u svom timu. Od februara 2017. godine Nikola Jokić nije propustio meč, a teško je zamisliti kako bi tek Nagetsi večeras izgledali i koji bi krajnji rezultat na semaforu stajao da Jokić nije zaigrao.

Izabrane vesti

Startne petorke poništile su jedna drugu, klupa Denvera bila je ta zahvaljujući čijim poenima su Maveriksi slavili. Isporučili su Nikola Jokić, Vil Barton i Majkl Porter svoje, kao i Luka Dončić, Kristaps Porzingis i Džoš Ričardson sa druge strane. Startna petorka Denvera ubacila je 87 poena, Dalasova dva manje, a Nikola Jokić bio je najefikasniji akter na meču.

Nije uspeo Džoker da povede Denver do šestog trijumfa u nizu, kao ni da ostvari 51. tripl-dabl. Nedostajao mu je jedan skok. Ubacio je 26 poena, podelio 11 asistencija i uhvatio tih devet lopti ispod obruča za 36 minuta provedenih na parketu. Šutirao je Jokić 50 odsto iz igre, a najveća ispomoć bili su mu Vil Barton i Majkl Porter, koji su dali po 23 poena. Od nosilaca Deneverove igre podbacio je Džamal Mari, što i nije retkost. Igra Mari ove sezone uz dosta oscilacija, pokušao je srpski centar da ga probudi na nekoliko utakmica, hranio ga je loptama, ali Mari nikako ne uspeva da poveže nekoliko dobrih partija i uhvati konstantu.

Bilo je ovo veče Kristapsa Porzingisa. Letonac je izvanredno šutirao. Ubacio je pet od sedam trojki, iz igre je šutirao 10 od 15, a meč je završio sa 25 poena, šest skokova, tri blokade, asistencijom i ukradenom loptom. Luka Dončić je došao do novog dabl-dabla. Spakovao je Denveru 21 poen, podelio 12 asistencija i u tom segment je zamalo nadmašio sve ostale saigrače (zbirno su imali 14 asistencija). Dodao je Slovenac i pet skokova, a Džoš Ričardson je protiv Nagetsa izbrojao do 20.

Denver je bio u vođstvu samo tokom prvog perioda koji je i dobio minimalnom razlikom. Početkom drugog kvartala Dalas je okrenuo rezultat u svoju korist i postepeno povećavao razliku na semaforu. Gurali su Maveriski i do plus 21 početkom četvrtog kvartala, a sve što je Denver uspeo jeste da ublaži poraz.


NBA LIGA – REZULTATI

Nedelja

Bruklin – Detroit 100:95

/Harden 24 – Grant 22/

Šarlot – Toronto 114:104

/Bol 23 – Lauri 19/

Vašington – Milvoki 125:119

/Vestbruk – Adetokunbo 33/

Atlanta – Sakramento 121:106

/Jang 28 – Foks 32/

Minesota – Portland 121:125

/Tauns 34 – Entoni 26/

Denver – Dalas 103:116

/Jokić 26 - Porzingis 25/

Finiks – Indijana 111:122

/Buker 20 - Brogdon 25/



tagovi

Denver NagetsDalas MaveriksNikola JokićLuka DončićBoban MarjanovićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara