Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Jokić zaređao četiri tripl-dabla, ali uzalud kada su mu saigrači mašine za trošenje lopti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.01.22. | 05:44

Vrhunska predstava Dža Morenta u pobedi Memfisa nad Denverom - 38 poena i po šest skokova i asistencija

Činjenica da je Nikola Jokić prvi put u karijeri vezao četiri utakmice sa tripl-dabl učinkom ostaće u senci Denverovog poraza od Memfisa - 118:122. Bila je ovo jedna od onih utakmica kada je na videlo isplivalo koliko srpskom centru nedostaju drugi i treći igrač Nagetsa, povređeni Džamal Mari i Majkl Porter Džunior. Ovoga puta Jokićevih 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija nisu bili dovoljni za četvrti trijumf iz poslednjih pet utakmica.

Denver je u prvom poluvremenu uglavnom zaostajao, ali je u trećoj deonici preokrenuo rezultat i stekao maksimalnih plus šest. Majkl Meloun je pred kraj tog perioda izvukao Jokića iz igre kako bi mu dao par minuta odmora, a ekipa je počela da tone. Saigrači srpskog centra su krajem treće i u odlučujućoj četvrtini delovali kao grupa amatera koja nema baš najjasniju ideju šta bi uradila sa loptom. Iz toga su proizilazili nerezonski šutevi, neuspešni pokušaji da se napadi završe u prvih desetak sekundi, izgubljene lopte...

Izabrane vesti

Jokić se vratio na teren, ali lopta često nije išla njemu u ruke. Vil Barton je i pored kvalitetne statistike (27 poena, pet skokova i osam asistencija) bio jedan od onih koji su Denveru doneli više štete nego koristi. Preuzimao je odgovornost u trenucima kada je lopta po logici stvari trebalo da ide u ruke prvoj zvezdi tima, a takve solo završnice imale su uglavnom razočaravajući završetak po Nagetse.

Tokom većeg dela poslednje četvrtine Denver je imao dvocifreni zaostatak, u nekoliko navrata jurio je minus od 14 poena koji je do kraja nekako uspeo da istopi - nedovoljno da se i u jednom trenutku pomisli da bi mogao da preokrene stvari. Nagoveštaj drame dao je Eron Gordon sa dve vezane trojke nekih minut pre kraja sa kojima je domaćin napravio seriju 10:1 i prišao na 115:111. Međutim, Nagetsi su već u narednom napadu dozvolili Džeksonu da ispali trojku i ubije im opasan nalet.

Nastavili su izabranici Majka Melouna da pokušavaju, Barton je pred sam kraj pogodio jednu trojku, ali sijaset propuštenih prilika i prodatih lopti krajem treće i početkom poslednje deonice ipak su koštali Jokića i saigrače poraza. Memfis je bio briljantan u šutu iz reketa u skladu sa statistikom koja ga u tom segmentu stavlja na lidersku poziciju NBA lige. Grizliji su opravdali brutalnu statistiku - do večeras su imali skor 23-1 kada god bi prebacili 45 posto šuta iz igre.

Dža Morent je leteo po terenu, akrobatskim potezima sekao odbranu Denvera, razigravao saigrače, zakucavao... samo još jedan običan dan u kancelariji za, po mišljenu mnogih, najzabavnijeg igrača lige. Bio je Morent prvi poenter utakmice sa 38 poena, tome dodao po šest skokova i asistencija i u potpunosti zasenio Jokićev 11. tripl-dabl ove sezone. Delio je rođeni Somborac ponovo sjajne asistencije, pogodio jednu trojku sa parkinga preko ruke Stivena Adamsa, ali uzalud kada mu se ekipa večeras pretvorila u mašinu za trošenje lopti.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Oklahoma 121:98

/Rozir 24 - Gildžs-Aleksander 29/

Orlando - Los Anđeles Lejkers 105:116

/Sags 22 - Džejms 29/

Filadelfija - Los Anđeles Klipers 101:102

/Embid 40 - Džekson 19/

Atlanta - Majami 110:108

/Jang 28 - Adebajo 21/

Boston - Portland 105:109

/Tejtum 27 - Nurkić 29/

Milvoki - Čikago 94:90

/Adetokunbo 30 - Derozan 35/

Vašington - Toronto 105:109

/Bil 25 - Barns 27/

San Antonio - Bruklin 102:117

/Mari 25 - Harden 37/

Denver - Memfis 118:122

/Barton 27 - Morent 38/

Juta - Detroit 111:101

/Gober 25 - Kaningem 24/

Golden Stejt - Hjuston 105:103

/Kari 22 - Vud 19/



tagovi

Nikola JokićDža MorantDenverDenver NagetsMemfisMemfis Grizlis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara