Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokića baš i ne zanima Ol-star, Srbin puca na šampionski prsten, Tejtum brojao do 55 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.02.23. | 04:22

Samo četiri poena Somborca koji se dobro zabavio u Solt Lejk Sitiju. Janisov tim dobio Lebronov sa 184:175. As Boston Seltiksa Džejson Tejtum postavio rekord i poneo epitet MVP meča

Solt Lejk Siti je ove godine bio poprište Ol-stara, duel najvećih zvezdi NBA lige. Među njima je bio i naš as Nikola Jokić, ali Somborca baš i „ne radi“ ovaj šou. Nije se centar Denvera istakao, više je statirao, samo je četri puta šutirao za nešto više od 20 minuta na parketu. Na kraju je meč završio sa četiri poena, šest asistencija, pet skokova i dve ukradena lopte. Njegov tim u kojem je kapiten bio Lebron Džejms poražen je od ekipe Janisa Adetokunba – 175:184.

Jokić je bio u startnoj postavi sa Lebronom Džejmsom, Lukom Dončićem, Džoelom Embidom i Kajrijem Irivingom. Igralo se opušteno, bez odbrana, kako to obično biva na ovim utakmicama (zlobnici bi rekli da se „preko bare“ tako igra do plej-ofa), a svi su se trudili da gledaoci u dvorani, ali i milioni kraj malih ekrana uživaju i dobro se zabave. Jokić hita ka trećoj vezanoj MVP kruni, a ono što je važnije njegovi Nagetsi, koji su trenutno lideri Zapadne konferencije, konačno su konkurentni da se ove sezone bore za šampionski prsten.

Izabrane vesti

Nije se ni prethodnih godina skromni Jokić istakao na Ol-star mečevima. Jedine poene je u prvom poluvremenu upisao krajem druge četvrtine. U nastavku je dodao još dva. Ni Luka Dončić se nije preterano trudio. Janisovu ekipu su predvodili raspucani Džejson Tejtum i Donoval Mičel koji su šutevima za tri poena nemilosrdno punili koš Lebronovog tima. U ekipi Kralja (najefikasnijeg igrača u istoriji lige) istakao se novi košarkaš Dalasa, nekadašnji Lebronov saigrač iz šampionskih dana Klivlenda, Kajri Irving. Ispod koša je dominirao as Filadellfije Džoel Embid. Džejlen Braun je takođe bio raspucan, na kraju je bio najefikasniji u poraženom timu.

Janisov tim na krilima Tejtuma i Mičela se odlepio početkom treće četvrtine i na kraju slavio, ali je rezultat bio u drugom planu. Tri četvrtine su se igrale po 12 minuta, a u poslednjem periodu je pobednik bio onaj ko pre stigne do 182, a to je veoma brzo uspela ekipa koju je kao kapiten predvodio grčki superstar iz Milvokija Janis Adetokunbo. Presudila je trojka Demijana Lilarda za konačnih 184:175.

Pehar za pobednika je primio Adetokunbo. Džejson Tejtum je postigao čak 55 poena, od toga 10 trojki, a imao je i 10 skokova i šest asistencija. Bek Boston Seltiksa je srušio rekord po broju poena na Ol-star utakmici, pretekao je dosadašnjeg laureata, Entonija Dejvisa, koji je ima 52 na kontu. Postigao je skoro polovinu poena (27) u trećoj četvrtini. Očekivano, pripala mu je nagrada MVP Ol-stara koja nosi ime po tragično nastradalom Kobiju Brajantu.

Donovan Mičel je stao na 40 (osam trojki), a Demijan Lilard na 26 (osam trojki). Pobednički tim je pogodio 29 puta za tri poena iz 66 pokušaja.

Tejtum, Morant i Mičel (©AFP)Tejtum, Morant i Mičel (©AFP)

Lebrobnov tim je ubacio samo 17 trojki iz 60 puta. Džejlen Braun je bio najefikasniji sa 35, dok su Kajri Irving i Džoel Embid postigli po 32 poena.

Nije bilo na ovom šou nekih velikh zvezda najjače košarkaške lige na svetu kao što su Kevin Durant, Stef Kari, Kavaj Lenard, Klej Tompson... Osim Srbina i Slovenca, čast Evrope su branili i Finac Lauri Markanen i Litvanac Domantas Sabonis.

Janis Adetokumbo je odigrao samo 20 sekundi. Posle početnog zakucavanja je izašao iz igre i nije se više vraćao. Lebron Džejms je igrao samo u prvih 24 minuta.

TIM JANIS – TIM LEBRON 184:175

(46:46, 53:46, 59:49, 26:34)

TIM JANIS: Tejtum 55, Adetokunbo 2, Markanen 13, Mičel 40, Morant 6, Adebajo 4, Lilard 26, Derozan 8, Holidej 3, Sijakam 12, Sabonis 6, Gligis-Aleksander 9

TIM LEBRON: Džejms 13, Embid 32, Jokić 4, Dončić 4, Irving 32, Džordž 8, Foks, Rendl 11, Edvards 12, Braun 35, Halibarton 18, Džekson 6

Podsetimo, Demijan Lilard iz Portlanda je pobednk u šutiranju trojki. As Portanda je u finalu bio uspešniji od Indijaninog tandema Badi Hild - Tajriz Halibarton. Mek Meklang je uspeo da počisti konkurenciju u zakucavanjima.


tagovi

Janis AdetokunboNBA liganba ol starLebron DžejmsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara