"Jorović"
"Jorović"

Jorović: Samo sam na terenu ljut i agresivan

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.06.14. | 19:39

"Već ove jeseni planiram da upišem trenersku školu. Tokom karijere mi se nakupilo dosta iskustva, voleo bih da neku svoju filozofiju prenesem na igrače“, kaže iskusni Jorović

JorovićUspešnu košarkašku karijeru Branko Jorović je gradio u Dragačevu, Borac Mozzart Sportu, Železničaru, FMP-u, Crvenoj zvezdi, Lajonsima, Grčkoj, Nemačkoj i Aleksandrovcu. Krilo iz Čačka od svih klubova ipak izdvaja boravak u Nemačkoj.
„Tamo sam razmišljao samo o košarci, godinu dana sam uživao sa porodicom“, kaže Jorović i dodaje:“Nije bilo loše ni u Kavali, gde je bilo problema sa finansijama, ali je ekipa bila na nivou. Naravno, najuspešnija je bila prva sezona u Igokei, bio je sjajan skup igrača koji su uspeli da osvoje ABA ligu. Ma, u svakom klubu pored problema postoje lepi  trenuci koji se pamte“.

Koliko je povreda u reprezentaciji uticala na budući košarkaški put?
„Realno puno. Bio sam u top formi, ali povreda 2006. godine na pripremama za SP u Japanu uticala je da ostanem bez angažmana u Španiji. Kasnije je sve išlo nekim svojim tokom, moglo je i bolje, ali ja sam zadovoljan svojom karijerom. U svakom momentu sam se trudio da pružim maksimum“.

Izabrane vesti

Najsvežije utiske nosiš iz Igokee, prva sezona je bila totalno uspešna.
„Imali smo dobar tim, ali smo pomalo iznenadili i sebe, kao i celu košarkašku Evropu. Bili smo prvi na Jadranu, imali smo sezonu za pamćenje, a mogu biti zadovoljan i svojim partijama. Takođe, sećam se dobrih igara iz Železnika, ali i poslednja godina u Borcu je bila sezona povratka i totalne rehabilitacije“.

Koliko se razlikuje Jorović na parketu i privatno?
„Na utakmicama sam žustar, neki kažu previše ljut, agresivan. Izvan terena sam totalno drugačiji, posvećen porodici, pre svega deci. Kad mi je bilo najteže imao sam oslonac kod supruge i dece“.

Još je rano govoriti o završetku karijere, ali gde planiraš da napraviš svoju bazu i kutak za uživanje?
„Sigurno u Čačku, tu ću živeti, ali videćemo gde će me put odvesti. Trenutno se osećam dobro i sigurno ću još tri, četiri godine biti igrčki aktivan“.

Da li ima nekih novih ponuda na stolu?
„Ponuda uvek ima, ali treba dobro izvagati, odabrati pravu, videćemo, još je rano“.

Kad završiš svoju utakmicu koje rezultate prvo tražiš da saznaš?
„Naravno iz naše lige, ali i sve ostale, Borac Mozzart Sport uvek ispratim“.

Da li si nekad sastavljao najbolju srpsku ili čačansku petorku?
„Nisam, teško je to i na nivou države, ali i Čačka. Imali smo niz fenomenalnih igrača, uvek o nekog možeš da se ogrešiš, Srbija će uvek imati talentovane i dobre igrače“.

Sad ima i malo više slobodnog vremena, imaš li neki hobi?
„Volim da čitam, putovanja su mi idealna za to. Kad sam kod kuće uglavnom sam posvećen deci. Ipak, više volim dobru knjigu od nekog filma“.

Košarka će ostati tvoje životno opredeljenje?
„Sigurno, već ove jeseni planiram da upišem trenersku školu. Tokom karijere mi se nakupilo dosta iskustva, voleo bih da neku svoju filozofiju prenesem na igrače“.

Pored košarke pratiš i neke druge sportove?
„Evo, koliko vreme dozvoli ispratim Mundijal, volim tenis, Formulu jedan...Na SP navijam za Nemačku, Urugvajci nisu loši“.

Da li ponekad odigraš neki listić u kladionici?
„Pratim rezultate, sve znam, ali nekako mi kladionica slabo ide“, iskren je Jorović.

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Branko Jorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara