""
""

Još 40 minuta do istorije

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.04.14. | 11:30

Ono što je možda i najbitnije istaći jeste da Jan Vujukas gotovo sigurno neće igrati zbog hematoma koji se još nije povukao i bola koji je i dalje prisutan

Košarkaši Crvene zvezde nalaze na samo jedan korak od najvećeg klupskog uspeha u novijoj istoriji i ulaska u borbu za titulu šampiona Evrokupa! Kako bi ostvarili tako nešto, za to će im biti potreban pozitivan rezultat u revanš susretu sa Uniksom u Kazanju (17.00, TV B92). Kao što svi već znaju, crveno-beli iz prvog meča nose 11 poena prednosti, posle trijumfa u krcatoj Areni rezultatom 63:52... To će, definitivno, donekle olakšati posao, ali ni ta dvocifrena razlika ne daje igračima Dejana Radonjića priliku da se opuste, već da pruže maksimalne napore i pokušaju da ostanu u zadatim granicama i tako urade ono što ove sezone niko nije uspeo - da se iz Kazanja vrate kući s osmehom na licu.

Možda i najvažnija informacija koja u ovom trenutku zanima sve navijače Crvene zvezde jeste da li će centar Jan Vujukas, koji je u samo nekoliko minuta meča u Areni zadao ogromne probleme Beograđanima igrati. Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Rusije, Vujukas gotovo sigurno neće igrati, zbog hematoma koji je i dalje prisutan i velikog bola u skočnom zglobu. 

Izabrane vesti

Ovu vest potvrdio je i predsednik kluba Jevgenij Bogačev.
"Jan je bio u Grčkoj, gde je odradio sve potrebne preglede. Iako preloma nema, hematom je i dalje prisutan i  jako ga muči, pa je pitanje da li će uopšte istrčati na parket", rekao je Bogačev za ruski F-sport.

Naravno, ne treba isključiti mogućnost da je ovo samo pokušaj Rusa da psihički "opuste" crveno-bele, ali s obzirom da je Vujukas u prvom meču bukvalno iznet sa terena, moguće je i da stvarno neće igrati. Čak i ako bude bio u sastavu, pitanje je koliko u ovom trenutku može da pruži, s obzirom da uopšte nije trenirao.

Bez obzira na sve trener Dejan Radonjić je svestan kvaliteta koji Uniks poseduje i zato smatra da je rival favorit u predstojećem okršaju.
"Uniks je protivnik koji je sposoban da savlada najkvalitetnije evropske ekipe. Iskustvo i kvalitet koji poseduje, ali i domaći teren biće im svakako prednost. Moramo da odigramo maksimalno svih 40 minuta i da bez razmišljanja branimo prednost iz prvog meča", rekao je Radonjić.

On je istakao da je Uniks ove sezone uspeo ubedljivo da pobedi Lokomotivu i Lijetuvas Ritas, što definitivno govori mnogo toga.
"Rezultati koje su postigli pokazuju da Zvezda ne može da bude favorit u tom meču. Uniks ima kvalitet da pobedi protivnika sa 15 poena razlike u gostima, a još ubedljivije kod kuće. Ako odigramo na odgovarajućem nivou, možemo da se nadamo dobrom rezultatu", dodao je strateg Zvezde.

Trener ruskog kluba Andrea Trinkijeri rekao je da će njegovi puleni morati da krenu na sve ili ništa, ali upozorio da to moraju da odrade pametno.
"Stvar je vrlo jasna. Moramo da nadoknadimo minus od 11 poena. Moramo biti strpljivi, da napadnemo u pravom momentu. Do sada smo odigrali izvrsnu sezonu i odigrali smo mnogo dobrih partija. Verujem u svoje igrače i kompletan tim. Svesni smo toga da neće biti lako igrati protiv Crvene zvezde i očekujem  jako tesan i neizvesan meč", objasnio je Trinkijeri.

Interesantno, menadžment Uniksa rešio je da se za utakmicu pripremi kao za pravi košarkaški rat. Naime, pre početka utakmice u foajeu dvorane biće postavljene dve "mejk-ap" zone, u kojima će svi navijači moći besplatno da se maskiraju u ratne boje, a uprava želi da se na ovaj način "zaplaše" igrači Zvezde.

Biće rata, kažu svi... U košarkaškom smislu, naravno. A ko će posle meča uzdignute glave slaviti... Videćemo oko 19 časova.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

RusijaUniksEvropaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara