Foto: twitter.com/BCFMP
Foto: twitter.com/BCFMP

Još jedan Amerikanac u Železniku: Geret Nevels pojačao FMP

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 13:35

Pojačanje iz portugalske lige

Kako je i zvanično obelodanjeno, Geret Nevels je novo pojačanje FMP Železnika. U pitanju je 28-godišnji američki košarkaš koji je minule sezone nastupao u Poljskoj i Portugaliji.

Nevels je dve godine igrao za San Antonio na koledžu, a potom još dve za Havaji Rejnbou Voriorse, gde je godinu dana delio svlačionicu sa bivšim košarkašem Crvene zvezde i Partizana Stefanom Jankovićem. Nije izabran na draftu 2015. godine, pa se odlučio da profesionalnu karijeru započne na Starom kontinentu: potpisao je za španski Albasete.

Izabrane vesti

Posle jedne sezone preselio se u Ljeidu, da bi sezonu 2017/18 proveo u italijanskoj Ređani. Vratio se u Španiju i narednu takmičarsku godinu proveo u Gipuzkoi, da bi se 2019. godine vratio u domovinu, gde je u Razvojnoj ligi igrao za Agva Kaliejnte, filijalu Los Anđeles Klipersa. Zadržao se jednu sezonu u Sjedinjenim Američkim Državama, da bi minulog leta potpisao za poljski Šljonsk. U januaru je napustio Vroclav i pojačao Porto, u kojem je okončao takmičarsku godinu.

U dresu Šljonska je u sezoni za nama beležio 15,7 poena po nastupu, dok je u Portugaliji prosečno upisivao 15,9 poena. Sada će se po prvi put okušati na Jadranu u dresu FMP-a. Dokazao se tokom karijere kao odličan šuter, u Poljskoj je šutirao sa 58 odsto uspešnosti van linije za tri poena, u dresu Porta je pogađao trojke sa 42 odsto preciznosti.

Klub iz Železnika je ovog leta za šefa struke postavio Nenada Stefanovića, a dosad je angažovao tri pojačanja. Pre Nevelsa su stigli Nenad Nerandžić i Brajs Džouns iz čačanskog Borca.



tagovi

FMP ŽeleznikKK FMPGeret Nevels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara