Andrija Gavrilović (©MN Press)
Andrija Gavrilović (©MN Press)

Još jedan srpski potpis u Virtusu: Gavrilović u stručnom štabu Skariola

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.07.21. | 18:19

Nekadašnji pomoćni trener Milana Tomića ima novi angažman

Miloš Teodosić bio je prvi, a samo nekoliko sati kasnije Virtus je završio još jedan srpski potpis. Naime, stručnom štabu Serđa Skariola priključio se Andrija Gavrilović.

Nekadašnji pomoćnik Milana Tomića u Crvenoj zvezdi potpisao je sa šampionom Italije ugovor na dve godine, uz opciju automatskog produžetka i za treću sezonu.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Gavriloviću će ovo biti četvrti put da sarađuje sa selektorom španske reprezentacije. Gavrilović i Skariolo su prvi put radili zajedno pre 18 godina upravo u Virtusu iz Bolonje. Tada u iščekivanju da se sredi finansijska situacija u klubu koji je zapao u velike nevolje, Skariolo je 2003. preuzeo ekipu, dok je Gavrilović već bio pomoćnik. Pošto je ubrzo usledilo izbacivanje kluba u A2 ligu, Bolonjezi nisu mogli finansijski da isprate Skariola koji je pre početka sezone preuzeo Unikahu. Gavrilović se kao asistent priključio Skariolu 2006. godine u Malagi, da bi kasnije sarađivali i dve sezone u Himkiju (2008-2010).

03.00: (1,50) Finiks (13,0) Milvoki (2,95)

Gavrilović se kasnije zadržao u Himkiju do 2015. godine, a posle tri godine bez angažmana dolazi na Mali Kalemegdan kao asistent Milanu Tomiću. Po odlasku Tomića iz kluba početkom sezone 2019/20 nakratko je obavljao funkciju vršioca dužnosti do dolaska Dragana Šakote. Leta prošle godine završava dvogodišnji boravak u Crvenoj zvezdi i sada je na novom zadatku u Virtusu.



tagovi

Andrija GavrilovićVirtus BolonjaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara