Košarkaši Bahama (©fiba.basketball)
Košarkaši Bahama (©fiba.basketball)

Još jedno veliko razočaranje za Kampaca, Vildozu i Argentince, Bahami gaze ka istorijskim Olimpijskim igrama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.08.23. | 09:20

Gaučosi u svojoj kući poraženi drugi put u nedelju dana od selekcije Bahama, u finalu ih srušio Erik Gordon

Sa tri NBA igrača u svojim redovima, Bahami su napravili čudo na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Argentini. Dobili su domaćina najpre u grupnoj fazi, a onda ga očekivano ponovo sreli u velikom finalu i u veoma uzbudljivom i neizvesnom susretu ponovo oborili na pleća - 82:75.

Košarkaš Finiksa Erik Gordon je prelomio u korist selekcije Bahama sa tri vezane trojke u završnim trenucima utakmice. Pogodio je najpre za preokret na dva i po minuta do kraja, ali su se Argentinci trgli i vratili prednost, ali usledila je nova Gordonova strela sa distance na minut i po do kraja. Ovoga puta Gaučosi nisu uspeli da odgovore, pa je trojka beka Finiksa na 20 sekundi do kraja bila presudna - Bahami su obezbedili učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Izabrane vesti

Još jedna gorka pilula za Fakunda Kampaca, Luku Vildozu i drugove, pošto se prethodno nisu plasirali ni na Svetsko prvenstvo, na im put je stala Dominikanska Republika. Čini se da je došlo vreme za smenu generacija, s ozbirom da je 40-godišnji Karlos Delfino i dalje član državnog tima i to je imao sasvim solidnu ulogu. Pitanje je samo, ima li ko veterena poput njega dostojno da zameni?

Kako bilo, košarkaši Bahama su priča leta i jedna od interesantnijih priča godina u košarkaškom svetu. Uspeli su da ubede trojicu NBA igrača da im se pridruže na putu ka Olimpijskim igrama, pa će sada imati šansu da overe i istorijsku učešće na Igrama. Napravili su veliki korak.

Erik Gordon je bio odličan tokom čitavog turnira, ali je najbolje ostavio za kraj: 27 poena, uz 6/7 van linije 6,75. Deandre Ejton, svojevremeno prvi pik sa NBA drafta, ubacio je samo 10 poena, ali je gospodario na skoku i uhvatio čak 21. Badi Hild je brojao do 15, ali uz slabe procente (2/11 za tri) i sedam izgubljenih lopti, te je sakupio samo osam indeksnih poena.

Interesantno je da bi Bahami mogli da dodaju još jednog NBA igrača na putu ka Olimpijskim igrama, mladog centra Šarlot Hornetsa Kaja Džonsa.

Kada su Argentinci u pitanju, Gabrijel Dek je brojao do 21 u finalu, Delfino je dodao 15 poena, dok je Fakundo Kampaco imao 14 poena i čak 17 asistencija! Nije bilo dovoljno. Luka Vildoza zbog određenih problema sa povredom nije igrao. Tu su bili još Nikolas Brusino (pet poena), Patrisio Garino (dva poena), Lusio Redivo (šest poena), dakle sasvim solidna argentinska postava, ali... Erik Gordon i drugovi su imali drugačije planove.



tagovi

BahamiArgentinakošarkaška reprezentacija ArgentineFakundo KampacoLuka VildozaGabrijel DekKarlos DelfinoErik GordonBadi HildDeandre Ejton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara