Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Još košarkaške zabave u Kamerunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 11:53

Dve nove utakmice tamošnjeg šampionata ove srede

Sinoć smo imali priliku da po prvi put nakon punih mesec dana na terenu vidimo košarkaše van Tajvana. Kroz april i maj uglavnom smo pratili timove poput Tajvan Bira, Paujana, Julon Luksdžen Dajnosa i Banke Tajvana, ali početak novih liga daje nagoveštaj da ćemo uskoro biti u normali. Sinoć je prvi korak ka tome napravio Kamerun, koji nam danas donosi još dve utakmice.

Izabrane vesti

U prvom duelu dana ćemo gledati okršaj Le Nkama i Univerziteta iz Duale, koji su na terenu bili i juče, a oba tima su upisala pobede (15.00). I dok je večerašnji domaćin uspeo da savlada Ekol, gosti su na svom parketu uspeli da savladaju Volkanik izuzetno ubedljivo, mada se to ne može adekvatno meriti, pošto je rival pretposlednji na tabeli.

Drugi meč igraće Volkanik i ekipa Ekola dva sata kasnije (17.00), a biće to dvoboj u kojem će svakako gostujuća ekipa biti favorit da odnese pobedu. Pri čistom prevodu sa francuskog, ime drugog tima znači „Škola“, što je logično, pošto je reč o školi košarke iz Duale. Sa druge strane, Volkanik dolazi iz drugog manjeg grada, Buee.

Ne treba očekivati rapsodiju od košarke, niti preveliki broj poena, s obzirom na to da se u Kamerunu utakmice uglavnom završavaju sa ispod 140 postignutih poena. Neretko, neki timovi sa samog dna tabele ne uspevaju da za punih 40 minuta ubace 50 poena.

KAMERUN 1 – KOŠARKA

Sreda

15.00: (1,70) Le Nkam (14,5) Univerzitet Duala (2,30)

17.00: (12,0) Volkanik Voriors (28,0) Ekol De Basket (1,03)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara