Jovan Šljivančanin (©Jovan Šljivančanin)
Jovan Šljivančanin (©Jovan Šljivančanin)

Jovan Šljivančanin sa američkog koledža pravo u Megu

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.07.22. | 13:13

Srpski košarkaš je četiri godine uspešno igrao za Kerol koledž i za to vreme je pobrao najveća priznanja

Novi košarkaš Mege je Jovan Šljivančanin. On dolazi sa Kerol koledža, za koji je uspešno igrao četiri godine. Takmičio se u američkoj NAIA asocijaciji i pobrao najveća priznanja, među kojima je i izbor u najbolji tim NAIA u sezoni 2021/22. Pored toga je proglašen i za MVP Frontier konferencije.

Rođen je 19. februara 1999. godine, visok je 196 centimetara i igra na poziciji dva.

Izabrane vesti

U redove Kerol koledža stigao je 2018. godine, a tokom poslednje sezone je beležio 19,5 poena, 10,9 skokova i 3,2 asistencije po utakmici.

"Veoma mi je drago što mi je ukazana prilika da potpišem za ekipu kao što je Mega. Klub je već dugi niz godina jedan od najboljih puteva za razvoj mladih igrača, koji pored sjajnih uslova za trening i napredovanje, igra kvalitetnu ligu i utakmice. Takođe mi je drago da sam se, posle šest godina u Americi, vratio u Srbiju i u grad gde sam odrastao i igrao košarku u mlađim danima", rekao je Šljivančanin za klupski sajt.

U dresu Mege će prvi put zaigrati profesionalnu košarku.

"Veoma sam uzbuđen zbog novog poglavlja u mom životu i jedva čekam da počnem. Želim takođe da se zahvalim na poverenju svima koji su pomogli da se ovaj sledeći korak ostvari", zaključio je Šljivančanin.



tagovi

Jovan ŠljivančaninMega MozzartKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara