Vladimir Jovanović (©Starsport)
Vladimir Jovanović (©Starsport)

Jovanović: Ostali smo bez energije na kraju i to je bio ključ

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 20:54

Trener Crvene zvezde kratko izneo utiske posle poraza od Fenerbahčea

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su šesti poraz u Evroligi. Nosili su se dobro sa Fenerbahčeom u Istanbulu, sve do poslednjeg kvartala. Usledio je pad, koji je postao karaktersitičan za gostovanja u elitnom takmičenju, koji je domaćin iskoristio za pobedu 93:79.

Trener Vladimir Jovanović je posle susreta kratko izneo utiske u miks zoni.

Izabrane vesti

"Bili smo mekani i sporni na početku, što je dovelo do 12 poena minusa. Uspeli smo da se vratimo, ali na kraju smo ostali bez energije i to je bio ključ. Čestitke Fenerbahčeu na pobedi", rekao je Jovanović.

Dimitris Itudis je rekao da je bilo važno zaustaviti Zvezdinu spoljnu liniju.

"Čestitke igračima. Pokazali smo reakciju kada je bilo potrebno, zaigrali agresivnije u odbrani i napadu. Nikada ne znate da li možete da postignete 90 poena, zato je važno da zaustavimo njihove kreatore Nedovića, Vildoze i Ivanovića i kombunaciju koje imaju sa centrima. To je Evroliga, svaki tim ima kvalitet i nema meča koji nije težak", rekao je Itudis.

Džonatan Motli je napravio velike probleme odbrani srpskog šampiona, proveo 33 minuta na parketu i postigao 25 poena, uz 10 skokova. Zajedno sa Najdželom Hejs Dejvisom odigrao je kompletnu poslednju deonicu, a ključnu rolu odigrao je Melih Mahmutoglu sa rekordnih 20 poena.

"Melih nam je sa klupe dao drugu dimenziju. Ne volim kada igrači igraju tako dugo, ali osetio sam da je potrebno. Dali su nam neophodnu čvrstinu u odbrani i to ne znači ništa za Bukera i Džekirija. Oni su veoma važni za naš tim".


tagovi

KK Crvena zvezdaKK FenerbahčeVladimir JovanovićDimitris Itudis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara