Vladimir Jovanović (MN Press)
Vladimir Jovanović (MN Press)

Jovanović: Pola moje ekipe nije znalo da pogodi ulaz u "Pionir"

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.06.22. | 14:55

Trener Mege Mozzart prezadovoljan zbog pobede, kojom je njegov tim izborio majstoricu u polufinalu plej-ofa Superlige

Spremio je Vladimir Jovanović pravi odgovor Dejanu Radonjiću. Posle ubedljive pobede Crvene zvezde na domaćem terenu (114:78), čekala se samo overa prolaska regionalnog šampiona u finale domaćeg prvenstva. Međutim, mlada motivisana ekipa Mege Mozzart nije dozvolila da crveno-beli lagano dođu do finalnih obračuna sa Panterima.

Vratili su se danas posle minus 15, odigrali odlično drugo poluvreme i izborili majstoricu (77:70).

Izabrane vesti

"Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri. Bez obzira na njihovu prvu pobedu u Pioniru, bilo nam je teško da spremimo ovu utakmicu... Čestitao sam mojim igračima u svlačionici. Zaslužujemo da se produži ova serija, ne zbog zalaganja u drugom poluvremenu, nego zbog cele sezone", rekao je Jovanović. "Ovi momci su pošteni, mladi, rade dobro već deset meseci. Zbog njih mi je drago što je serija otišla u treću utakmicu. Promenili smo odbranu, ali i energetski pristup u drugom poluvremenu. Oni su imali problema na našu zonsku odbranu, odradili smo sa većom agilnošću skok u napadu i odbrani... Ovo je nagrada momcima za ozbiljan rad cele sezone. Drago mi je što smo svi mi pokazali da smo ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju".

Iskustvo će igrati veliku ulogu na trećem meču kada se sve bude rešavalo. To je sasvim jasno iskusnom stručnjaku.

"Mi smo osetili to još tokom Jadranske lige, kada smo igrali protiv većih klubova. Ali, pošto smo promenili tim prilično, čak 50 odsto ekipa nam nije imalo iskustva. Mogu da se našalim, a u toj šali da ima istine. Pola moje ekipe je jedva pogodilo ulaz u "Pionir" na prvom meču. Velika je razlika nivo na kome su bili i na kome su sada. Neću imati nikakvu posebnu pripremu za majstoricu, mislim da bi sve napravilo kontra efekat. Što se motivacije tiče, dovoljno će odraditi Zvezda, publika, "Pionir". Pokušaću da im objasnim da je to utakmica kao i svaka druga. I jeste tako. Pravougaonik 28 puta 15 metara, imaju neka pravila. Pored nekog uvodnog emotivnog naboja, koji će sigurno da postoji, voleo bih da odigraju meč kao ovaj. Biće daleko teže. U toj hali je teško i za timove koji su mnogo jači. Očekujem da budemo pravi, da se na terenu vidi ono što radimo. Bez obzira na to da li na kraju bude pozitivan ili negativan rezultat, želim da se vidi rad - od košarke do ponašanja i odnosa prema klubu. Ja stvarno moram da budem zadovoljan što se cele sezone tiče", zaključio je Jovanović.

Centrala figura susreta Matej Rudan je takođe čestitao protivniku, koga je počastio sa 18 poena i 18 skokova.

"Prvo poluvreme smo bili ispod našeg energetskog nivoa, nismo se borili, ubili su nas agresivnošću. U drugom smo postavili zonu, koju nisu uspeli da reše. Mnogo smo se više borili, uhvatili smo bitne skokove, dali važne trojke i pobedili utakmicu", podvukao je Rudan.



tagovi

KK Crvena zvezdaMega Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara