Adam Silver i Nikola Jović (Foto: AFP)
Adam Silver i Nikola Jović (Foto: AFP)

Jovićevi prvi utisci: Imam prednost jer sam igrao seniorsku košarku, jedva čekam duel sa Jokićem

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 05:57

Majami Hit odabrao srpskog košarkaša sa 27. mesta na NBA draftu

Srbija je dobila još jednog predstavnika u NBA. Majami Hit je odabrao Nikolu Jovića kao 27. pika na Draftu. Postao je peti srpski igrač koji je u prethodnih 15 godina odabran u prvoj rundi, četvrti koji će braniti boje tima sa Floride posle Miloša Babića, Predraga Danilovića i Nemanje Bjelice.

Predviđalo se da bi karijeru u najjačoj ligi sveta mogao da počne u društvu imenjaka i dvostrukog MVP-a NBA lige Nikole Jokića, ali na kraju je završio u ekipi Erika Spolstre koja je pre dve godine igrala i veliko finale (izgubila od Lejkersa).

Izabrane vesti

Talentovani krilni košarkaš je izneo i svoje prve utiske.

"Ostvario sam san, presrećan sam što sam ovde. Hvala Majamiju koji je prepoznao moj talenat i odlučio da me odabare", rekao je Nikola Jović.

Nada se da će uskoro sresti Jokića.

"Možemo da poredimo košarkašku inteligenciju i veštinu dodavanja. On to ipak radi na višem nivou, ali jedva čekam da ga sretnim i igram protiv njega".

Smatra da je u prednosti u odnosu na vršnjake iz draft generacije jer je igrao na seniorskom nivou kao član Mege Mozzart.

"Igrao sam protiv odraslih i to mi je najviše pomoglo. Posebno ove godine. Bilo je teško. Mislim da sam dobro testirao košarkašku inteligenciju, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Mislim da sam u blagoj prednost zbog svega toga", zaključio je Jović.

Kroz istoriju je 27. pik umeo da bude taličan. Prethodnih sezona su sa istog mesta birani igrači poput Paskala Sijakama, Kajla Kuzme, Rudija Gobera, Roberta Vilijamsa, ali i Bogdana Bogdanovića. Svojevremeno je 27. pik bio i član Kuće slavnih Denis Rodman.

Odluku Majamija da odabere Jovića prokomentarisali su i voditelji programa Džej Bajlas i bivši NBA košarkaš Kendrik Perkins.

"Izuzetno je vešt za svoju građu, što je redak slučaj. Može da šutira, prodire, dodaje...", rekao je analitičar ESPN-a Bajlas.

Bivši NBA šampion sa Bostonom (2008) je istakao da je ekipa sa Floride napravila dobar izbor.

"Nema sumnje. On je snajper, sjajan šuter", istakao je Perkins.


tagovi

Nikola JovićMajami HitNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara