Juniori Dinamika (©kkdynamic.rs)
Juniori Dinamika (©kkdynamic.rs)

Juniori Dinamika preko Partizana, Zvezde i Borca do titule, Ćurčić MVP

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 19:15

Izabranici Milana Josića šampioni Srbije u juniorskom uzrastu

Okončan je završni turnir juniorske lige Srbije održan u Kragujevcu, a do titulu je osvojila ekipa Dinamika. U velikom finalu bila je bolja od čačanskog Borca rezultatom 74:62.

Borac je bolje otvorio meč, ali su puleni Milana Josića uspeli da se konsoliduju do poluvremena, a onda u nastavku i potpuno nadigraju rivala. Na poluvremenu je rezultat bio nerešen (39:39), Dinamik je na poslednji odmor otišao sa šest poena viška, a onda rivala u odlučujućem periodu sveo na svega šest poena i slavio.

Izabrane vesti

Sjajni Ilija Milijašević je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je Stefan Dabović dodao 20. U poraženj ekipi istakao Đorđe V. Ćurčić sa 27 poena, dok je njegovi imenjak i preizmenjak Đorđe. M. Ćurčić brojao do 15.

Najefikasniji igrač Borca bio je i najbolji strelac turnira, pa je na kraju poneo i MVP zvanje.

Kakav uspeh su juniori Dinamika napravili najbolje govori da su na putu ka finalu dobili vršnjake iz Partizana 86:67, a potom u polufinalu i iz Crvene zvezde 80:71.

Milijašević, koji je inače prvotimac i jedan od najboljih strelaca Dinamika, odigrao je izvanredan turnir, 20 poena ubacio je crno-belima, pet više crveno-belima i samo pola koša manje u finalu. Nije ipak bilo dovoljno za MVP odličje koje je otišlo u Čačak.

Dinamik: Vukomanović, Milijašević 24, Stefanović 6, Živković, Ristić 6, Dronjak 6, Joksović, Ašćerić, Vojinović 2, Paunović 10, Mali, Dabović 20

Borac: Đ. V. Ćurčić 27, Mikavica, Popović 3, Milošević, Veljović, Nikolić 6, Andrić, Đ. M. Ćurčić 15, Radović 3, Radojičić, Pantelić 8, Erić


tagovi

Dinamik BeogradKK DinamikJuniorska liga KSSKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara