Džamar Smit protiv Zagorca iz Partizana (© Star sport)
Džamar Smit protiv Zagorca iz Partizana (© Star sport)

Kad ideš u Kazanj završiš u kazanu: Uniks je u polufinalu Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 20:13

Ruski dvoboj pripao domaćinu

Domaći teren je domaći teren. Nije baš i Kengur na golu, ali jeste Džamar Smit na poziciji beka. Blagodareći sjajnom američkom šuteru Uniks je preživeo majstoricu i preko Lokomotive iz Kubanja izborio plasman u polufinale Evrokupa.

U odlučujućem meču tim Dimitrisa Priftisa sačuvao je nerve u napetoj završnici, dobio sunarodnike (82:78) i zakazao obračun sa Virtusom, koji je laganije, u dva susreta, bio bolji od Huventuda.

Izabrane vesti

Uniks je morao da igra meč više, međutim, u njegovoj Basket hali u Kazanju pretvara se u tim koji je maltene nemoguće savladati. Od poslednjih 16 ekipa koje su gostovale u Tatarstanu samo je moćni CSKA pobedio. Lokomotiva nije ni iz šestog uzastopnog pokušaja.

U sudaru dva ruska predstavnika, Uniks je do slavlja u majstorici četvrtfinala predvodio Smit, autor 19 poena (četiri od šest za dva, tri od pet za tri). Osim toga, Amerikanac je skupio tri asistencije i dva skoka i tokom meča predstavljao glavnu napadačku polugu domaćina. U penal završnici, nalete Lokomotive (dva i po minuta pre kraja zaostajala samo korak) odbijali su Džordan Morgan i Okaro Vajt sigurnom realizacijom slobodnih bacanja. Obojica su meč okončala sa po 17 poena, s tim što je Morgan uhvatio devet, a Okaro sedam lopti. U timu koji je delio megdane sa Partizanom (trijumf u Kazanju, poraz u Beoradu) dvocifren je bio i Džon Braun (deset).

Iako je Lokomotiva procentualno bolje šutirala za dva (48,8:41,3%) i sigurnije pucala penale (87:80 odsto), imala čak i najefikasnijeg košarkaša utakmice (Kevin Hervej, 22 poena), sastav Jevgenija Pašutina očigledno ne funckoniše najbolje kad ima prednost. Bilo je plus 11 sredinom druge četvrtine – identično vođstvo skoro u istom delu utakmice zabeleženo i pre devet dana, na prvom duelu četvrtfinala – bio je i preokret, na kratko, u poslednjoj deonici, međutm, ni 19 poena Mindugasa Kuzminskasa nisu bila dovoljna za prolaz među četiri najbolja u Evrokupu.

Ipak je domaći teren velika prednost Uniksa...

EVROKUP – ČETVRTFINALE

MAJSTORICE

Monako - Budućnost 90:87

/Lesor 24 - Kobs 17/

Uniks - Lokomotiva 82:78

/Smit 19 - Harvi 22/


tagovi

EvrokupUNIKSUNIKS KazanjKK Lokomotiva KubanjDžamar Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara