Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kad Vasi ne ide i Efes se muči: Šampion Evrope u foto-finišu savladao Galatu

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 21:32

Srbin popravio učinak tek u poslednjoj deonici, gosti pobedom (71:64) prišli na korak od finala

Efes je daleko više od samo jednog igrača, pa makar on bio i fenomenalni Vasilije Micić. Ipak, kada Srbin nema svoj dan, klub sa Bosfora tek je bleda senka šampiona Evrope u šta smo se dugi put uverili u aktuelnoj polufinalnoj seriji plej-ofa Turske.

Drugi put u tri susreta Efesa i Galatasaraja Micić je duel završio sa individualnim učinkom ispod svog proseka, a sa buđenjem reprezentativca Srbije ujedno su i razrešene dileme po pitanju pobednika. Lider Efesa koji je prespavao prve tri četvrtine i postigao tek tri poena, probudio se u poslednjoj deonici i sadeset poena u krucijalnim trenucima potpisao drugu pobedu (71:64) svog tima, te su gosti prišli na samo pobedu finalu i seriji protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Micić, koji je predvodio svoj tim u poslednjoj deonici učinkom se pridružio najefikasnijim akterima Danstonu (20 poena, šest skokova) i Brajantu (16 poena, osam skokova), dok je Bost sa 14 poena bio jedini inspirisan među domaćim igračima.

Efes je pobedom odgovorio na nedavni brejk Galatasaraja koji je pre dva dana došao do izjednačenja u seriji iskoristivši bled dan Micića koji je postigao samo tri poena.

Naredni duel večerašnjih rivala zakazan je za četvrtak, a eventualna pobeda izabranika Ergina Atamana značila bi i kraj serije, dok bi odgovor Galete značio majstoricu na terenu prvaka Evrope.

TURSKA - PLEJ-OF, POLUFINALE (četvrta utakmica)

Galatasaraj - Efes 64:71

/Bost 14 - Danston 20/


tagovi

Anadolu EfesefesKK GalatasarajVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara