Kajl Gaj (Screenshot - twitte.com)
Kajl Gaj (Screenshot - twitte.com)

Kajl Gaj srušio Kralja, osam trojki za trijumf Huventuda usred Madrida (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 22:48

Nova sjajna partija američkog košarkaša za brejk protiv Real Madrida u polufinalu španskog plej-ofa

Ne pita Kajl Gaj da li je na drugom kraju terena evroligaška ekipa Baskonije ili šampion Evrope - on se ne zaustavlja. Posle rekordnih devet trojki za brejk u Vitoriji, sada je ubacio osam osvajaču najsjajnijeg trofeja na kontinentu i braniocu španskog trona - Real Madridu. I to usred prestonice.

Sjajni Amerikanac je susret okončao sa 30 poena i fantastičnih 8/13 van linije 6,75, a Huventud je poveo u polufinalu plej-ofa ACB lige (1-0, na tri pobede) zahvaljujući trijumfu u Visink Centru 93:83.

Izabrane vesti

Nestvarno igra Gaj u tekućem plej-ofu. Postigao je čak 36 poena na debiju u španskom doigravanju protiv Baskonjjr i sa distance gađao 9/16, te je izjednačio rekord Dražena Petrovića.

Najbolji strelac je bio i u drugoj pobedi nad Baskonijom sa 22 poena, a sjajan niz je nastavio u sudaru sa Kraljevskim klubom koji poput tima iz Vitorije nije imao lek za njegov rafal.

Zatrpavao je koš Blankosa tokom čitavog susreta, cepao mrežicu sa distance, a onda im je i presudio. Trojka na dva minuta do kraja za 86:77 najavila je kolaps Reala, potom je dvojkom u narendom napadu povisio na 11 razlike, a onda novim preciznim hicem sa distance ma 27 sekundi do isteka vremena stavio tačku!

Ispratio ga je Ante Tomić sa 18 poena i 11 skokova, odličan je bio i Andres Feliz sa 16 poena, dok je dvocifren bio još samo Đoel Para sa 11, ali je zbog udarca koji je dobio u arkadu presedeo finiš na klupi.

S druge strane je Valter Tavares odigrao još jedan monstruozan meč i ubeležio dabl-dabl sa 18 poena i 14 skokova, uz 8/8 za dva i 2/3 sa linije penala, kao i čak četiri blokade, za indeks korisnosit 38. Nije bilo dovoljno.

Ispratili su ga Džanan Musa sa 18 i Adam Hanga sa 11 poena, dok je ostatak tima prilično podbacio.

Naredni meč polufinala ponovo se igra u Madridu, a zakazan je za četvrtak, 8. jun, od 21.00. Može li Huventud predvođen nezaustavljivim Kajlom Gajom da napravi prvoklasno iznenađenje i plasira se u veliko finale? S druge strane kostura nalaze se Barselona i Unikaha, ali još nisu odigrali prvi meč u seriji.



tagovi

Kajl GajHuventudKK Real MadridACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara