Markus Hauard (Star sport)
Markus Hauard (Star sport)

Kakav dan sa Markusa Hauarda: Reprezentativni pasoš i prestižno priznanje Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 20:53

Bratski duo u selekciji Portorika

Naturalizacija igrača je odavno uzela maha u svetu košarke, od Džordana Klarksona, Lorenca Brauna i mnogih drugih do najsvežijeg ’pojačanja’ američke reprezentacije Džoela Embida. Sada imamo i novo zvučno ime koje će igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj nije rođen - Markus Hauard!

Bek Baskonije je dobio dozvolu FIBA za promenu sportskog pasoša i imaće pravo da nastupa za reprezentaciju Portorika.

Izabrane vesti

“Posle dugog procesa, ovo su definitivno sjajne vesti i značajan doprinos našem nacionalnom timu. Govorimo o jednom od najboljih strelaca u Evroligi“, kazao je Jum Ramos, predsednik Košarkaškog saveza Portorika.

Vest je obelodanjena u danu kada je Hauard osvojio trofej „Alfonso Ford“ namenjen najboljem strelcu Evrolige. Bek je sezonu završio sa prosekom od 19,5 poena po utakmici i iza sebe ostavio plejmejkera Monaka Majka Džejmsa (17,9) i Vejda Boldvina iz Makabija (17,4). Na 38 mečeva Markus je postigao ukupno 759 poena.

“Veoma smo srećni što možemo poželeti dobrodošlicu Markusu u naš nacionalni tim. On će postati jedan od najboljih igrača u Evropi i luksuz je imati ga u timu. Njegov napadački nivo igre će podići očekivanja našeg tima“, dodao je Karlos Arojo, generalni menadžer selekcije Portorika.

Prva zvezda Baskijaca je rođeni brat Džordana Hauarda, košarkaša Obradorija, koji je nastupao za Portoriko na prošlom Svetskom kupu na Filipinama.

Hauard je prethodno predstavljao Sjedinjene Američke Države u uzrastu do 16 i 17 godina 2015. i 2016. godine. Sa reprezentacijom Amerike do 17 godina je osvojio Svetsko prvenstvo 2016. godine u Španiji. Ali, poziv iz prvog tima nikada nije usledio.

Portoriko će biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu. U grupi B će pored njih biti i reprezentacije Italije i Bahreina, a u drugoj grupi su Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače. Samo pobednik turnira ide u Pariz na olimpijsku smotru, a Hauard će biti ogromno pojačanje za karipsku reprezentaciju.



tagovi

Markus Hauardkošarkaška reprezentacija Portorika

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara