Detalj sa prve utakmice (FOTO: FIBA/VID PONEKVAR)
Detalj sa prve utakmice (FOTO: FIBA/VID PONEKVAR)

Kakav epilog: Srbija sa Hrvatskom za 13. mesto i opstanak u elitnoj diviziji

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.08.22. | 16:12

Kadetska selekcija rutinski savladala Dansku, pa sutra od 16.30 bije prelomnu bitku na Evropskom prvenstvu u Skoplju

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina udaljena je jednu pobedu od opstanka u A-diviziji. Trijumfom nad Danskom (87:63), drugom na ovom Evropskom prvenstvu u Skoplju, Orlići će na narednom kontinentalnom okupljanju igrati za 13. poziciju, poslednju koja nosi elitni status. Naredni rival biće reprezentacija Hrvatske, dužnik iz grupne faze, ili Holandija.

Posle nezgodne prve četvrtine posle koje su Danci imali sedam poena prednosti (16:23), Srbija se probudila i uhvatila željeni šuterski ritam. Sa visokim procentom realizacije u napadima i čak 31 postignutim poenom u drugoj četvrtini, Orlići su duel sa Dancima preokrenuli u svoju korist (47:38), što je praktično bio glavni korak ka željenoj pobedi u ovoj igri.

Izabrane vesti

Protiv selekcije Skandinavije i preokreta, jedan od glavnih igrača u Glišićevoj postavi bio je Miroslav Bogdanović koji je skočio, pogodio i asistirao. Istovremeno, najviše faulova u drugoj četvrtini je napravljeno nad njim, što je Srbiju dovelo u bonus i donelo poene sa linije slobodnih bacanja. Srbija posle poluvremena nije dozvolila pad, držala je isti ritam i Danci ni jednom nisu zapretili za iznenađenje.

Najbolji strelac za Srbiju bio je Miloš Šojić sa 22 poena i 11 skokova, ispred Miroslava Bogdanovića sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Pratio ih je Vladimir Popović sa 13 poena. Kod Danske najraspoloženiji je bio Frederik Erihsen sa 27 poena.

Poslednji meč na EP A-divizije Srbija igra sutra (subota) od 16.30 u SC „Boris Trajkovski“.


tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara